A diszharmónia harmóniája – CUKOVY, Nanushka és Konsanszky tavaszi, nyári kollekciója

Múlt héten itthon is lezajlott Közép-Európa egyik legnagyobb divateseménye a Mercedes-Benz Fashion Week Centrál Europe. A több napos rendezvényt idén is a Gombold újra! döntője zárta. A legjobb magyar tervezőnek Lévai Zsófiát választották, a nemzetközi tervezőnek járó Design Visegrad! Díjat pedig a Lengyelországból érkezett Piotr Popiolek kapta meg.

A MBFW három bemutatójába most Te is bepillantást nyerhetsz: CUKOVY, Nanushka és Konsanszky legújabb kollekcióját mutatjuk be Neked. Bár a hideg még meg sem érkezett igazán, itt az ideje, hogy fantáziádban felkészülj és összeállítsd a jövő tavaszi és nyári szetteket.

CUKOVY

A CUKOVY SS18 kollekcióját a Magyar Nemzeti Galéria Modern Idők című kiállítása inspirálta. Fekete és fehér darabok, merész színekkel fűszerezve. Izgalmas, ahogyan harmonizálja az egymáshoz első pillanatban össze nem illő anyagokat.  A tervező a neccel, a bőrrel és a flitterekkel is játszik. A kollekció harmóniája a disszharmóniának.

Fotó: MBFWCE

Fotó: MBFWCE

Nanushka

Nem hiányoznak a föld színek az idei tavaszi-nyári kollekcióból sem, ám a ruhákat tekintve kétféle hatás is megmutatkozik. A kollekció egyes elemei megosztóak: míg a farmerek Amerika nyugati partját hozzák eléd, az állatminták és a bőr a keleti vonalat erősíti. Nanushka idei kollekciójának múzsája Lisa Bonet, az Angyalszív című thrillerből. A tervezőnőt Lisa spirituális személye a saját természethez fűződő viszonyára emlékeztette.

Fotó: MBFWCE

Fotó: MBFWCE

Konsanszky

Konsanszky új kollekciójának darabjaiban keverednek a női és férfi szabásvonalak. A tervezőre jellemző minimalizmus most is megmutatkozik. A kollekció fő üzenete a binárisan kódolt márkanév, mely minden ruhában valamilyen formában el van rejtve. Manapság, ahol minden értéket a kirakatba kell raknunk ahhoz, hogy “valakik legyünk”, fantasztikus, hogy van egy tervező, aki titkos jeleket csempészett ruháival mindennapjainkba. Elgondolkodtató, vajon mennyire éljük meg nőiességünket és mennyire cserélődtek fel a férfi és női szerepek?

Fotó: MBFWCE

Fotó: MBFWCE

Borítókép: MBFWCEHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.