Ezektől a dolgoktól félünk, amikor valamiben nem merünk cselekedni! De van rá megoldás!

Az egyik legrosszabb érzés szerintem a tehetetlenség mellett a félelem. Miért? Mert olyan könnyen, szinte egyik pillanatról a másikra be tud férkőzni a tudatodba. De nekünk, nőknek még kicsit talán könnyebb, mert ki tudjuk mondani, hogy félünk. El tudjuk ismerni. Valószínű azért, mert kisebb a külső nyomás. Mi nők, a társadalom szerint félhetünk. De gondolj bele, mit érezhet ilyenkor egy férfi, akinek gyerekkora óta azt tanítják, hogy egy férfi erős, bátor és nem fél semmitől.

Vajon mi lehet a megoldás? Hogyan tudod legyőzni legbelsőbb félelmeidet? Ezt a cikket egy nagyon kedves barátnőmnek ajánlom. Azért, mert szeretném, ha végre elhessegetné ezeket a gondolatokat és végre hinne magában. Mert én biztosan tudom, hogy bármire képes.

Milyen gondolatok kelthetnek félelmet bizonyos cselekvéseknél?

Félelmet kelthet az ismeretlen

Elég bátor vagyok? Képes vagyok rá? De mi van, ha nem sikerül? Hiszen soha nem csináltam még ilyet. Biztosan nem is vagyok jó benne. Valószínű ez nem nekem való. Ismerősek a gondolatok? Hányszor merülnek fel bennünk ilyen és ehhez hasonló mondatok egy-egy próbatétel előtt?

Fotó: Olenka Kotyk

Félsz attól, hogy mások úgyis jobban csinálják

Érezted már, hogy mások meg tudják csinálni azt, amit Te nem? Megfordult már benned is a gondolat, hogy nekik hogyan sikerülhet, ha Neked nem? És őszintén, hányszor jutott eszedbe, hogy a többiek úgyis jobbak benne, vagy hogy azt sem tudod, hol is kezdd el, így neki se mentél?

Félsz attól, hogy a környezeted nem bírná a változást

A kötelességek és a megfelelések folyamatosan a nyakunkon ülnek. Ki mit gondol rólunk, ki miért szeret minket, ki mit vár el. Annyi esetben próbálunk megfelelni egy képnek, amit mások elvárnak tőlünk. Pedig hányszor érezzük azt, hogy változtatni szeretnénk, de végül nem merjük meglépni, mert attól félünk, környezetünk nem fogadná el. Azt gondoljuk, úgy biztosan nem szeretnének minket.

Félhetsz attól is, hogy elveszíthetsz mindent

Változtatni nagyon nehéz, főleg akkor, amikor bele vagy ragadva egy helyzetbe. Van az a mondás, hogy inkább a biztos rossz, mint a bizonytalan. Mert a változás az egész életedre kihatással lehet. Minden, amit eddig biztonságosnak hittél, általa átalakulhat. De vajon tényleg jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan új, amiben talán maximálisan önmagad lehetnél?

Fotó: Morre Christophe

Én is sokszor találom magam ezekben a helyzetekben, ilyen és hasonló kérdések között. És hogy mi rá a megoldás? Hát neki kell menni. Nem erőszakosan, hanem inkább tudatosan. Türelemmel, mégis magabiztosan. Felmérni és hinni abba, hogy képes vagy rá.

1)Ha valamitől tartasz, csak úgy fogod tudni legyőzni, ha először is beismered a félelmedet saját magadnak.

2)És most gyűjts erőt! Szedd össze minden bátorságod és lépd meg.

3)Még az is lehet, hogy elsőre belebuksz. Hiszen hány olyan helyzet van az életünkben, amihez tettek sorozata kell, hogy elérjük.

4)Tehát ha belebuksz, csináld újra. Egészen addig, amíg nem érzed, hogy legyőzted. Amíg nem sikerül. Amíg már nem félsz. Amikor azt érzed, hogy szabad vagy. És önmagadat éled.One thought on “Ezektől a dolgoktól félünk, amikor valamiben nem merünk cselekedni! De van rá megoldás!

  1. Mia

    Szerintem nagyon igazad van. És még a munkahely is rátesz egy lapáttal. Épp a minap olvastam erről egy cikket: http://marketingseo.hu/stresszes-vilag-mindennapi-ideggorcseink/

Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.