3 motiváló könyv, ami segít elérni a céljaidat

Az utóbbi években egyre több olyan könyvet találunk a boltokban, melyek segítenek megismerni, megérteni önmagunkat és eljuttatni minket a céljaink felé. Sokszor azonban hosszabb, nehezen átrágható olvasmányok ezek. 

Az önsegítő könyvek egy új formája történetekkel járul hozzá ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Az alábbi példák olvasmányosak, mégis telis-tele vannak gyakorlati tanácsokkal is, hogy boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tehessük mindennapjainkat, rendbe jöjjünk önmagunkkal és végül tényleg úgy éljünk, ahogy legbelül vágyunk rá. Te olvastad bármelyiket? 

Raphaëlle Giordano
A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van

A regény egy középkorú nőről szól, aki boldogtalan a munkájában, házassága meggyötört, ellaposodott, élete pedig kiüresedettnek és kilátástalannak tűnik. Szerencsére találkozik valakivel, aki a hetek, hónapok alatt teljesen átformálja a szemléletét és vele együtt az életét is, hogy újra boldog és kiegyensúlyozott lehessen. Ha szeretnénk, ugyanúgy elvégezhetjük a gyakorlati feladatokat a saját életünkben, így talán a könyv segítségével ráléphetünk mi is a változás útjára. 

Fotó:Aung Soe Min

Héctor García-Francesc Miralles
IKIGAI

A spanyol szerzőpáros második könyvében a japán boldogság titkát kutatja. Hisznek abban, hogy mindenki megtalálhatja azt a tevékenységet az életében, amit szenvedéllyel tud végezni, ami boldoggá teheti a mindennapokat. Sok feladat, gyakorlati lépés van benne, így konkrét segítséget nyújtanak nekünk abban, hogy megtalálhassuk saját ikigainkat. Te tudod már, mi az a tevékenység, ami valódi örömöt ad a mindennapjaidnak?

Csatlós Csilla
Kiégés helyett

A változás akkor kezdődhet, amikor be mered vallani, hogy valami nem jó, változtatni szeretnél vagy változtatni kell. Nem baj, ha nem tudod megfogalmazni még, hogy merre. A könyv történetek mesél, ami inspirálhat arra, hogy mi is merjünk lépni. A felismerés sok új ajtót nyithat az ember életében…Kész vagy változtatni? Vagy egyszerűen csak segítséget kérni?

Borítókép:Thought Catalog


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.