Maximalizmus és munkamánia? 5 dolog, ami segít kikapcsolni!

Amikor a munkád a hobbid is és egyben az egyik legjobb dolog, amit csinálni szeretsz nagyon nehéz gátat szabni a folyamatos terhelésnek. Pedig muszáj lenne, hiszen mindenkinek szüksége van egy kis pihenőre, hogy feltöltődjön.

Ha úgy érzed, nehéz leállnod, van pár tippünk, ami segít, hogy picit kikapcsolj és fellélegezhess.

Húzd meg  a határaid

Átérzem, milyen nehéz meghúzni a határokat valakinek, aki ehhez nem szokott hozzá, pedig szükségszerű. Az életünk minden területén felelősek vagyunk a saját határainkért és ha mi nem húzzuk meg, mások biztosan nem fogják helyettünk. Sőt, inkább csak kihasználják majd ezt a helyzetet. Tervezd meg akár előre, hogy mikor mennyit dolgozol.

 

Engedj egy kicsit a maximalizmusból

Szép dolog, ha mindig 100%-ot szeretnénk teljesíteni, de emberek vagyunk és ez hosszú távon lehetetlen. Mindig minden területen maximumot nyújtani képtelenség, ezért érdemesebb megkeresni az egyensúlyt az életünkben. Hol, mikor, mit, mennyit. Nem történik semmi, ha este 8-kor egy ügyfélnek már nem veszed fel a telefont.

Csinálj magadnak szünetet

Legjobb erre az ebéd! Szükség van rá, hogy kicsit fellélegezz napközben, adj az agyadnak is egy kis pihenőt, meglátod, ha engeded, hogy rebootoljon, sokkal több energiával fogsz tudni újra nekikezdeni a dolgoknak.

 

Mozogj

Iktass be a héten minimum három mozgást, ez segít, hogy teljesen más dimenzióba kerülj. Szüksége van rá a testednek, a lelkednek és az agyadnak is.

Offline módban

Csinálj magadnak egy kis internet nélküli időszakot, amit vagy magadra vagy a szeretteidre fordíthatsz. Telefon, munka és minden más nélkül. Nagyon értékes időt kaphatsz akár már pár óra alatt is.

 

Fotó: Dan 7Kidz


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.