Utálod magad? Így változtasd meg az ártó gondolataidat

Belegondoltál már, hogy egyetlen nap leforgása alatt mennyi magadról alkotott negatív gondolat fordul meg a fejedben? Ezzel még nincs is baj, ha könnyen el tudod őket hessegetni. Ahogy jön, úgy megy is. A gond akkor kezdődik, amikor egy káros gondolat befészkeli magát a fejedbe, és többé nem tudsz tőle szabadulni. Ha nem figyelsz oda, az ilyen, rendszeresen visszatérő gondolat önkorlátozó hiedelemmé alakul át, és negatív irányba kezdi befolyásolni az életedet. 

Úgy érzed, képtelen vagy megfelelni a partnered elvárásaink? Hogy nem vagy elég jó, vagy egyszerűen nem vagy elég? Nem tudod elfogadni, és szeretni önmagad? Folyton ekörül forog minden gondolatod? Már sokszor körbejártad a témát, futod a saját köreidet és mérgezed vele a mindennapjaidat, mégsem találod rá a megoldást?

Vissza tudsz rá emlékezni, hányszor dícsértek már meg, és ahelyett, hogy megköszönted volna, szerényen visszautasítottad? Miért ne utasíthatnád vissza ugyanígy az ártó gondolatokat? Ne panaszkodj tovább! Szánd rá végre magad, szentelj több figyelmet a pozitív gondolataidnak, a negatívakat pedig engedd el. Még azelőtt csípd fülön, mielőtt hatalmába kerítene egy ártó gondolat. Amikor tetten éred magadban, mondj rögtön nemet a gondolatra. Ez nem azt jelenti, hogy harcolnod kell ellene, hiszen ez is belőled ered. Ismerd el a létezését, mondj neki nemet, lépj túl rajta és engedd el. Ha a saját szavaiddal nem tudnád megfogalmazni, mondd ezt az ártó gondolatokra: 

“Köszönöm, hogy az életem része voltál, de a továbbiakban már nincsen rád szükségem. Most máshogy döntök, és többé nem hallgatok rád. Kizárólag pozitív módon gondolkodom magamról, hiszen jelenbeli gondolataim, és kimondott szavaim határozzák meg a jövőmet.”

Ne feledd, minden gondolat megváltoztatható. Gyakorold ezt minden nap. Mégha először nehezedre is esik, egy kiegyensúlyozott élet megér ennyi próbálkozást. A saját életedért kizárólag te vagy a felelős. Teremthetsz magadnak keserűséggel teli jövőt, de olyat is, ami megannyi csodát tartogat, és boldogságot ígér számodra. A döntés a te kezedben van? Melyiket választod? Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.