Merj bátor lenni! A női online vállalkozások igenis működhetnek

Szerencsénk van, mert ma már nőként is bármit képesek vagyunk elérni, ha kész vagyunk dolgozni érte. Mégis össze kell gyűjteni az erőt ahhoz, hogy bele merjünk vágni egy vállalkozásba, amihez informatikai háttér szükséges. Bátorság, hit, kitartás, munka és sok-sok technikai tényező megléte az, ami elindíthat egy ilyen folyamatot. Mi az, ami még fontos? Csinálni kell. Hallgatni a megérzéseidre és belevágni. És igen, ahogy elkezded, a problémák nem fogynak, inkább csak nőnek, de hidd el, egy ponton minden beérik. Visszajön az összes belefektetett energia és nincs is annál jobb, mint amikor fellélegezhetsz, hogy „Igen! Ez az, amit szerettem volna! Végre!” Inspiráló történetekről egyébként ITT olvashatsz még! 

Senkinek nem megy egyik napról a másikra. Az elején azt gondolod, csak induljon el és utána könnyebb lesz, de ahogy elindul, rájössz, igazából most jön csak a neheze. Főleg, hogy mi nők sokszor nem bízunk a technikában. Mi az, amire mindenképpen megtanít? Például türelemre. De biztos lehetsz benne, hogy egy idő után a saját magadba vetett hit is erősödni fog. Mert rájössz, mi mindenre vagy képes. Mivel már többen kérdeztétek, milyen úton indultunk, arra gondoltunk, összeszedjük, melyek a legfontosabb pontok, hogy elindítsd online vállalkozásod. Legalábbis a kezdetekben.

Fotó: Alisa Anton

7 dolog, amire mindenképpen szükséged lesz ahhoz, hogy online vállalkozásba kezdj:

1) Kell egy jó ötlet, vállalkozó kedv és lelkesedés. Nincs mese, bíznod kell magadban, hogy amit kitaláltál, igenis működhet. Bár már nem sok új van a nap alatt, tudd megmondani, miért lesz jobb a tied!

2) Spórolt pénz. Minden vállalkozáshoz szükség van egy kevéske pénzre. Akkor lesz, mi megtérüljön, ha kockáztatsz.

3) Saját domainre, egy jó admin felületre a bloghoz (mi wordpress felületet használunk) és egy webshopra. Ha kicsit körbenézel, rájössz, ma már számtalan lehetőség közül választhatsz. A webshopot például bérelheted is (shoprenter.hu).

4) Szuper informatikusra, aki a webhelyedet is karbantartja (weboldal-karbantartas.com) és minden technikai dolgot megold, hogy neked ezzel ne kelljen foglalkoznod. Javaslatokkal lát el, segít mindig, amikor elakadtál, még akkor is, ha nyafogva hívod azzal, hogy a kép éppen nem úgy áll a bejegyzésnél, ahogyan azt Te szeretnéd.

5) Megfelelő jogi alapokra. 

6) Egy kis marketingtudományra és social médiás tájékozottságra. Érdemes a témában pár könyvet elolvasnod (például Klausz Melinda: A közösségi média nagykönyve), ha ezzel Te magad szeretnél foglalkozni.

7) Bátorságra, sok elszántságra és kitartásra. Na, ez egy kulcspont. Ki kell tartanod a legvégsőkig, hogy amikor már mindenki más feladná, Te bírd még egy kicsit. És akkor, ott jön majd a siker!

Fotó: Andrew Neel


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.