Óévi varázslat – Alapozd meg most az újévi szerencsédet!

Az év utolsó napját meg kell ünnepelni. Ilyenkor érdemes csupa jó dolgot csinálni. Az évkezdés mindig szimbolikus jelentéssel bír. Számos szerencsekívánó hiedelem kötődik e naphoz, amit még én is betartok. Mert ugye sosem lehet tudni. Szerencse, és bőség. E két napon még mindent megtehetsz ennek érdekében. Szerencse. Egész délután ezen gondolkodtam. Te is úgy gondolod, hogy szerencsés típus vagy, vagy éppen ellenkezőleg, egy jó ideje azt érzed, elpártolt tőled a szerencse? Egyáltalán, ki mondhatja el magáról, hogy a szerencse szülötte? 

Tulajdonképpen mi is az, amit mi szerencsének nevezünk? Létezik egyáltalán szerencse? Vagy csak minden hozzáállás és nézőpont kérdése? Vajon minden eleve elrendeltetett, és életünk véletlenszerű történések sorozata lenne?  Szerencse és balszerencse. Az érem két oldala. És a kettő között hajszálvékony a választóvonal. Az előbbit ki kell érdemelni, az utóbbi bármikor könnyen utolérheti az embert. Azt mondják az élethez egy nagy adag szerencse is szükségelteteik, de vajon azoknak is kedvez a szerencse, akik nem tesznek érte semmit?

Vannak emberek, akiknek semmi nem árthat, csupa áldás az életük. A legkellemetlenebb helyzetekből is képesek kikecmeregni úgy, hogy még profitálnak is belőle. Azt mondják, az ilyen ember szerencsés csillagzat alatt született.  Mi a titok? Talán egyvalami. A szerencsére nem elég csak várakozni, célravezetőbb, ha reménykedés helyett cselekszünk. Hiszek az ok-okozati összefüggésekben. A jó matróz sem reménykedhet  folyamatos hátszélben. Így megesik, hogy olykor mi is ellenállásba ütközünk, mégis azt gondolom, a szerencse nem egy felettünk álló erő, ami tőlünk függetlenül  alakítja sorsunkat. Nemcsak úgy véletlenül történnek meg velünk dolgok.

Szerencse és teremtőerő. Mindkettő bennünk lakozik. Egyikről sem kell lemondanunk. Légy állhatatos és bátor. Tarts ki az álmaid mellett, dolgozz értük, és hidd el idővel Te is szerencsésnek mondhatod majd magad. Elég nagy könnyelműség lenne azt gondolni, hogy tudatosság és tervezés nélkül bármi lehetséges. Szerencsésnek mondhatja magát az az ember, aki képes a felelősségvállalásra, felismeri a kínálkozó lehetőségeket, és annak hiányában képes megteremteni azokat. Semmi sem a véletlen műve, hanem korábbi gondolataink, szavaink, tetteink következménye.

Miért gondolod azt, hogy szerencse csak másokkal történik? Előfordul, hogy irigykedve figyeljük a másikat, és magunkban azt gondoljuk, “született mázlista”, könnyű neki, megvan mindene. Mert kívülről csak ennyi látszik. Pedig egy jól berendezett élet mögött kemény, céltudatos munka áll, amit nem lehet megúszni. Az ilyen ember baj esetén mindig számíthat magára, képes félretenni a kényelmét és tud kockáztatni. A sikeres embereknek is vannak félelmei, csak képesek felülkerekedni rajtuk, és meglépni a lehetetlent. Az igazán szerencsés emberek attól azok, mert nem bízzák magukat a szerencsére. Tisztában vannak vele, hogy mi a jó nekik,  felismerik az útjukba kerülő lehetőségeket, és élnek is vele.  A szerencsét ki kell érdemelni. Kitartással, munkával, tudatos tervezéssel, mert az élet nem ezüsttálcán kínálja azt. 

A szerencséből mindenkinek kijut.  Csak tenni kell érte.  Gondolj csak bele, a lehető legjobb dolog ami történhetett veled, hogy a saját életedet éled. A szerencse lehetősége ott bujkál minden egyes napunkban, csak rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle. Ha egy picit is boldogabban fekszel le este, mint ahogy reggel felébredtél, már szerencsésnek mondhatod magad. Bizakodó vagyok és optimista, mert mennyivel jobb az életet jó hangulatban élni.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok Neked bőséget, boldogságot, egészséget, és szerencsét az új esztendőre.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.