Így legyél magabiztos – 3 tipp, ami azonnal működik

Szeretnél magabiztosabb lenni? Mielőtt elolvasnád a tippjeinket, érdemes átgondolnod, hogy hol van az problémás terület az életedben, ahol szeretnél sokkal öntudatosabb lenni, jobbanmondva fogalmazd meg pontosan, mit akarsz elérni, és jelenleg mi az, ami ebben megakadályoz. 

Az öntudatosság, úgy mint a siker, mindig attól függ, amit te ezalatt értesz. Ezért az első kérdés mindig az, hogy mit értesz öntudatosság alatt, és miben szeretnél öntudatosabbá válni. Tisztázd magadban, miben szeretnél több önbizalmat nyerni, ahelyett, hogy túl sok időt vesztegetnél el azzal, hogy egy olyan kérdésre keresed a választ, amit senki nem tud megválaszolni neked. 

Így legyél magabiztos – 3 tipp, ami azonnal működik

1. Ha tisztázod a gondolataidat automatikusan öntudatosabb leszel. 

Ahelyett, hogy azon gondolkodnál, hogyan lehetsz öntudatosabb, a következőket kérdezd magadtól: Miben akarok öntudatosabb lenni? Pontosan milyen szituációban legyen több önbizalmam? Ha ezzel megvagy, ezt a szituációt képzeld is el olyan részletesen, ahogyan csak tudod. Például ahelyett, hogy azt mondod, öntudatosabb akarok lenni, mondd azt magadnak: Lámpaláz nélkül, magabiztosan szeretnék egy 20 fős csoport előtt előadást tartani.  Így ahelyett, hogy a sötétben tapogatóznál, és egy homályos kérdésre keresnéd a választ, lett egy célod, amin az elkövetkezendő időben dolgozhatsz. 

2. Csinálj tervet

Tehát ha kiválasztottál egy dolgot, amin dolgozni fogsz, akkor készíts tervet. Amit ugyanis sokan rosszul csinálnak, az az, hogy telve lelkesedéssel belevetik magukat az önfejlesztésbe, majd két nap után megint feladják. Leginkább az segít rajtad, ha legalább egy 30 napos tervet dolgozol ki magadnak. 30 nap éppen megfelelő időszakasz arra, hogy egy adott témán rendesen dolgozz, és lásd az eredményt is belőle. Csináld meg a tervet, és határozz meg előre minden egyes lépést, amit meg akarsz tenni, egy adott szituációban az önbizalmadért. 

3. Kezdd el

Arra számíts, hogy az első napok lesznek a legnehezebbek. Egy kihívás elé állítod magad, új dolgokat próbálsz ki, és ezen közben dolgozol az önbizalmadon. Ez nem mindig egyszerű, de végül is a legjobb amit valaha is magadért, és az életedért tenni tudsz. Éppen ezért ne sokat késlekedj. Gondolj ki rögtön az első napra egy vagy két kis lépést, amit véghez vihetsz, hogy még azon a napon belekezdhess a munkába, amikor a tervezéssel elkészültél.

Sok szerencsét hozzá. Ha van kedved, 30 nap múlva írd meg nekünk kommentben meddig jutottál. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.