Gyógyítsd meg a lelked 9 lépésben

Most estél át egy fájdalmas szakításon? A házasságod válságba jutott? Egy jó barátod a legnagyobb bajban fordított hátat neked? Lehetünk bármennyire is óvatosak, körültekintőek és tudatosak, időről időre összetörik a szívünket. Ettől senki nem képes megmenteni minket, és bármennyi erőfeszítést is teszünk, mi sem tudjuk elkerülni az elkerülhetetlent. Ilyenkor kicsinek, gyengének és sebezhetőnek érezzük magunkat. 

Búcsúzni attól, amit vagy akit szerettünk nehéz, de a minket ért fájdalom és veszteség ellenére mégis van rá lehetőség, hogy meggyógyítsd a lelked és belső békére találj. 

Íme 9 hasznos lépés, amely segítségével meggyógyíthatod a lelked

1. Ha valamitől rosszul érzed magad, ne csináld. Jelöld ki a határaidat, és ne hagyd senkinek, hogy átlépje őket. 

2. Ne akarj mindent az irányításod alá vonni. Amellett, hogy képtelenség, rengeteg energiádat emészted fel vele feleslegesen. Ehelyett koncentrálj a lehetőségeidre, és amit nem tudsz kontrollálni, azt engedd el. Meglátod, mennyivel felszabadultabb leszel. 

3. Fogalmazz gondosan! Mondd pontosan azt, amit gondolsz. Mielőtt megszólasz, gondold át, mi az, amit valójában mondani szeretnél, és amit mondasz azt gondold is komolyan, és tarts ki mellette.

4. Ne akarj mindig a másik kedvében járni, és mindenkinek örömet szerezni. Ettől még nem fognak jobban szeretni. Elsőként a saját igényeidet elégítsd ki, meglátod, a környezetednek is azzal segítesz, ha boldognak, elégedettnek és kiegyensúlyozottnak lát.

5. Ha fontos döntés előtt állsz, figyelj a megérzéseidre, de arra vigyázz, hogy ne keverd össze a félelmeiddel. Ha félelemből döntesz, tévútra visz. 

6. Ne beszélj magadról negatívan. Becsüld meg azt az embert, aki benned lakik. Legyél kedves önmagadhoz. Tiszteld magad, legyél türelmes, és hagyj időt a változásra akkor is, ha éppen rólad van szó. 

7. Most te következel, tegyél magadért valamit! Ha másként álmodtad meg az életedet, mint ahol most tartasz, még nem késő új utakat keresni, hogy megvalósíthasd a terveidet. 

8. Ha azzal megkönnyíted az életed, mondj bátran nemet!

9. Ne drámázz! Noha azt mondják, a szenvedésben is van valami megmagyarázhatatlan gyönyör, mégse menj bele túldramatizált helyzetekbe. Tartsd távol magad a negatív emberektől és az ártó gondolatoktól. Így biztos lehetsz benne, marad energiád önmagadra is. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.