Ha önismereti munkába kezdtél, ezek a gondolatok segítenek a fejlődésben

Azt mondják, az önismereti munkát senki nem spórolhatja meg. Hogy miért? Ha nem szembesülsz önmagaddal, az idővel nehézséget okozhat a mindennapjaidban. Elengedhetetlen, hogy meg tudd fogalmazni személyiséged meghatározó jellemzőit. Fontos, hogy tisztába kerülj lelki működéseddel, kiismerd magad annyira, hogy tudd, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre. Képessé kell válnod rá, hogy vállald és megéld az érzéseidet, megfejtsd azok üzenetét, és mindezekre odaillő választ adj. 

Aki ismeri önmagát és jól tájékozódik az érzéseiben, az képes a tudatos választásra, könnyen hoz számára kedvező döntéseket, egészségesen önző, tud nemet mondani, és meg tudja különböztetni az érzéseit a gondolataitól.

Ha neked is fontos, hogy megismerd önmagad, mi összegyűjtöttünk neked 7 inspiráló idézetet, amely erőt ad, és elgondolkodtat. Ha van kedved, írd fel magadnak egy cetlire azt, amelyik igazán megérintett közülük, hogy a nap folyamán többször is rápillanthass.

Íme 7 fontos gondolat, ami segítségedre van az önismereti munkádban. 

“Ha nem elfojtani akarjuk a félelmet vagy a dühöt vagy az irigységet vagy a csalódottságot, ha megvizsgáljuk, hogy miért érezzük, rájöhetünk, hogy tulajdonképpen van az egész mögött egy olyan vágy, amit nem tudtunk még elérni, de szeretnénk.” (Al Ghaoui Hesna)

“Az érzelmeink pontosan elárulják, mire van szükségünk, ha odafigyelünk rájuk, és iránytűként használjuk őket.” (Sue Johnson)

“A legtöbb ember tévesen azonosítja magát az érzéseivel, gondolataival és preferenciáival. Ha dühöt éreznek, azt gondolják: “Dühös vagyok. Ez a dühöm.” Emiatt aztán egész életüket azzal töltik, hogy igyekeznek elkerülni bizonyos érzéseket, és megélni másokat. Sosem értik meg, hogy nem azonosak az érzéseikkel, és hogy bizonyos érzések szakadatlan hajszolásával csak azt érik el, hogy ott ragadnak a nyomorúságban.” (Yuval Noah Harari)

“Minden erős érzés magában hordozza az önmagunkra ébredés ígéretét.” (Katherine Woodward Thomas)

“Az olyan érzések, mint az elkeseredettség, a zavartság, a düh, a neheztelés, a harag, a féltékenység és a félelem, valójában nem rossz dolgok, hanem tiszta pillanatok, amelyek rámutatnak arra, hogy mit fojtunk el.” (Buddha)

“A negatív érzések sokszor sokkal többet segíthetnek abban, hogy rájöjjünk, hogy adott esetben mire vágyunk, mint a jó, pozitív érzések.” (Al Ghaoui Hesna)

“Az, ahogy gondolkodsz, meghatározza azt, amit érzékelsz, és az, amit érzékelsz, meghatározza az érzelmeidet.” (William Paul Young)   

Te mennyire figyelsz magadra és a reakcióidra? Mit gondolsz, hogyan jellemezne téged a társad, a legjobb barátod vagy aki a legközelebb áll hozzád, az édesanyád? És mi az, amit te megosztanál magadról?

 



Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.