Ha szereted magad, erre a 3 mérgező viselkedésre gondolkodás nélkül mondj nemet! 

Életünkben vannak olyan kapcsolatok, amelyek minden elszántságunkat és kitartásunkat próbára teszik. Mégis vagy talán éppen ezért ragaszkodunk hozzájuk, hiszen tanulunk belőle és általuk fejlődünk. Olykor abba is belemegyünk, hogy megítéljenek és megbántsanak csak azért, mert a kapcsolat elvesztése nagyobb fájdalommal járna az általa okozott fájdalmas érzéseknél. De vajon tényleg szükség van erre? Mi azt gondoljuk, hogy ilyen esetben van egy határ, amit érdemes meghúzni és még a kapcsolat elején tisztázni, hogy mi az, ami belefér, és mi az ami nem. A döntés a te kezedben van. Aláásod az önérzeted vagy tiszteled és szereted magad Ha az utóbbi mellett döntöttél, és képes vagy az önszeretetre, az alábbi 3 dolgot soha ne engedd meg, hogy megtegyék veled.

Tiszteled és szereted magad? Akkor erre a 3 mérgező viselkedésre egyértelműen mondj nemet.

1. Mondj nemet a folyamatos szívességkérésekre

Adj szívből, de ne engedd, hogy kihasználjanak. Segíts, de csak addig, amíg ez neked is jó, és örömet okoz. Elsősorban csináld azt, ami boldoggá tesz, és másoknak csak addig tegyél szívességet, amíg az neked nem jár veszteséggel. Ezért semmi szükség bocsánatot kérni, egyszerűen mondj nemet arra, amit már nem tudsz bevállani. Hogy mit gondol az, akit visszautasítottál? Emelkedj felül mások véleményén, és tedd azt, ami neked jólesik. 

2. Ne hagyd, hogy visszafogjanak

A világ elég félelmetes hely, ezért sokan visszabújnak a csigaházukba, hogy elkerüljék a mindennapi konfrontációt és kényelmetlen helyzetet. Ezzel még nem is lenne baj, csakhogy az ilyen emberek negatív megnyilvánulásaikkal visszahúzzák a közvetlen környezetüket is. Tiszteld és becsüld magad annyira, hogy te nem mész bele a játszmáikba. Ha mégis meginognál, emlékeztesd magad, fejlődni csak úgy lehet, ha időről-időre átléped a határaidat és új kihívások elé állítod magad.

3. Szabadulj meg a mérgező emerektől

Legyen szó kapcsolatról vagy barátságról, ne hagyd, hogy manipuláljanak és kontrolláljanak. Ha hagyod, hogy más diktálja, te hogyan élj, azzal aláásod az önbecsülésed és elveszíted a magabiztosságod. Gondold át, hogy van-e ilyen személy a környezetedben, és ha igen, számold fel a mérgező kapcsolatot. 

Ugye, ha mindezeket figyelembe veszed, és nemet mondasz rá, máris sokkal jobban érzed magad?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.