Neked mi fér bele? Így csomagolj össze praktikusan egy hosszú út előtt

Mindannyian szeretünk utazni. De az előtte való kétségbeesett, kapkodós pakolástól gondolom Te is szívesen eltekintenél. Szaladgálsz fel-alá a lakásban, a szekrényajtót századjára nyitod-csukod eredménytelenül, az idő meg csak telik, és te még mindig nem tartasz sehol. Közben  nehéz szívvel ugyan, de bevallod magadnak, felnőtt nő létedre még mindig nem jól vásárolsz, mivel a holmijaid  közül nincs kettő ami passzolna egymáshoz, és az a bő két óra, amit pakolásra szántál éppen csak arra volt elegendő, hogy a ruhásszekrényed egész tartalma egy óriási kupacban heverjen a lábad előtt. 

Hogyan pakoljunk ésszerűen, különösen akkor, ha két hétnél hosszabb utazást terveztünk? Egyáltalán lehetséges ez? Könnyű mondani, utazz minél könnyebb poggyásszal, hiszen ha ruhákról és nőkről van szó, a racionalitás csak csekélyke szerepet játszik.

TIPP: Készíts listát! Indulás előtt egy-két nappal írd össze, mi az amit feltétlenül szeretnél magaddal vinni, és azt is, amiről rendszeresen elfelejtkezel, telefontöltő, tartalék kontaktlencse és plusz memóriakártya a fényképezőgépbe.

Vegyél egy mély levegőt és fókuszálj a feladatra. Első körben válaszd ki az alapdarabokat, amire feltétlenül szükséged lesz, és a kedvenc darabjaidat is mindenképpen készítsd össze. Aztán váltásnak tegyél el belőlük még egyet. Próbáld úgy összeválogatni a ruháidat, hogy azok színben és fazonban is jól kombinálhatóak legyenek egymással. Egy csinos ruha és egy pánt nélküli melltartó feltétlenül legyen nálad az esti vacsorához. Mert ugye sosem lehet tudni…Ha ezzel megvagy, jöhetnek a kiegészítők. Két cipőnél és táskánál többet ne vigyél magaddal, ékszerből pedig annyi éppen elég, ami az utazáskor rajtad van, így nem kell azon stresszelned, hogy bármikor könnyen elveszítheted.

Fotó: rawpixel.com

Fektess minden darabot, amit magaddal szeretnél vinni, az ágyra. Nézd át még egyszer kritikus szemmel, valóban megfelelnek-e az általad összekészített holmik az úti célnak, és a várható időjárási körülményeknek? Tényleg ennyi mindenre szükséged lesz? Ennél a fázisnál érdemes mindig kicsit szelektálni. A összekészített holmik egyharmadát bátran visszapakolhatod a szekrénybe, úgysem fog rá sor kerülni.

TIPP: Ha hosszú útra indulsz, mindig legyen nálad egy vastag alvós zokni, egy nagyobb kendő, amivel be is takarózhatsz, illetve a nyakad köré is tekerheted, és egy nyakpárna.

Most jöhet a kézipoggyász. Feltétlenül kerüljön bele a szemüveged, az irataid, egy fésű, a lakáskulcsod, telefon, fényképezőgép, a kedvenc magazinod, a naplód,  és a kozmetikumok, amik nélkül nem szívesen indulnál el otthonról.

Ne feledkezz meg az elektromos kütyükről  és a könyvekről sem. Ha szereted az E-könyvet, vidd inkább azt magaddal,  helyet spórolhatsz meg vele, és a kedvenc olvasmányaidról sem kell lemondanod.

A legnehezebb darabokat tedd a bőrönd legaljára, a könyveket állítsd élére és szorítsd egészen a bőrönd oldalához. A cipőidben lévő helyet is érdemes kihasználnod, tömd ki őket zoknikkal, majd fektesd az oldalára és fordítsd őket egybe úgy, hogy a cipők talpa kifele nézzen. Így foglaják a legkevesebb helyet. A bőrönd üres sarkaiba dugdosd a fehérneműket, és a felcsavart pólókat. Piperékből érdemes a mini kiszerelést választani.  Zacskózd be őket, majd a biztonság kedvéért húzz rá még egyet, mert könnyen kifolyhatnak.

A nyitott kofferre fektesd rá a nadrágokat és ruhákat úgy, hogy a szélei rendesen lelógjanak. Erre pakold a könnyebb darabokat, ingeket, felsőket, amik könnyen gyűrődik. Akkor most hajtsd be a nadrágok és ruhák kilógó szélét.

Elkészültél. Behúzhatod a cipzárt.

Csodás utat Neked!

Fotó: Steve Richey

 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.