Ha ezt a tanácsot megfogadod, sikeresen legyőzheted magadban a féltékenységet

Tudtad, hogy amikor féltékenyek vagyunk legtöbbször csak a saját fantáziánktól félünk? Ezernyi módon, színesben, tarkán elképzeljük, sőt apró részleteiben látni véljük, ahogy partnerünk más felé kacsintgat, holott képzelgéseink nincsen semmi valóságalapja. 

Hogy miért vagyunk indokolatlanul féltékenyek? Az alacsony önértékeléssel függ össze. Ebben az állapotban képes vagy elhitetni magaddal, hogy értéktelenebb vagy másoknál. Úgy érzed, a másik jobb nálad, és ilyenkor nemcsak a partneredre, hanem mindenki másra is féltékeny vagy, aki azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik ami belőled hiányzik és te csak vágysz rá. 

Mindegy, hogy nőről vagy férfiról van szó, a féltékenység visszafordítható. Senki nem szeret egy féltékeny társsal együtt élni. És noha ezt mindannyian tudjuk, annak ellenére, hogy szeretnénk, sokszor képtelenek vagyunk szabadulni ettől az érzéstől. Pedig ha jobban belegondolsz, ezzel az érzéssel kizárólag magadat bántod.

Ebből ez egyszemélyes féltékenységi drámából csak egyféleképpen kerülhetsz ki. Fel kell építened az önbizalmad. Hogy mi a megoldás? – Helyes önismeret

Íme egy praktikus tipp féltékenység ellen!

Ha megfogadod a tanácsunkat, nemcsak a féltékenységedet győzheted le, de helyes önismeretre is szert tehetsz.

Amikor rádtör a féltékenység, a legfontosabb hogy felismerd ezt az állapotot, mert csak úgy tudsz hatékonyan tenni ellene. A legrosszabb, ami ebben a szituációban történhet veled, hogy a féltékenység érzése átveszi feletted az irányítást, beszűkül a tudatod, és nem tudsz tisztán gondolkodni. Ez gyakran negatív cselekedetekhez  vezet, amely gyakran visszafordíthatatlan sérüléseket okoz egy kapcsolatban, aminek szakítás lesz a vége. Amint úgy érzed, féltékeny vagy, lépj vissza egyet. Lélegezz mélyeket, és tisztázd magadban, honnan ered ez az érzésed valójában. Vállald az érzéseidért a felelősséget, és póbáld meg megfejteni mit üzennek neked. Ha ezzel megvagy, csukd be a szemed, lazítsd el az arcizmaidat, majd ismételd el magadban ahányszor csak szükségesnek érzed: Tudom, hogy ki vagyok, tisztában vagyok az erősségeimmel, és a partnerem olyannak szeret, amilyen vagyok. Nincsen okom a féltékenykedésre. 

Ha viszont a gyanúd beigazolódott, és a partnered túllépett egy határt, ahelyett, hogy féltékenységi jelenetet rendeznél, próbáld meg józan fejjel tisztázni a történteket. Figyelj rá, hogy ne legyél támadó, és érzelmileg túlfűtött. Helyette maradj hűvös és tényszerű. 

De ismered a mondást: A féltékenység olyan szenvedély, ami szenvedést okoz. Ezért minél hamarabb érdemes megszabadulni tőle. Készen állsz?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.