A kulcs, ami megmentheti még a haldokló párkapcsolatot is

Mindannyian egy meglévő értékkészlettel érkezünk új kapcsolatunkba. Mire vágyunk, milyen jövőképpel rendelkezünk, mi számunkra a legfontosabb. Van, akiket az érzéseken kívül a lelki egység, a közös hang, másokat a pénz, vagy a kémia, az utazás, a munka, a siker esetleg egy közös szenvedély tart össze. Az elején ezért megyünk bele. Hiszen megtaláljuk mindketten, azt, ami összeköt. De ahogy telik az idő, akadhatnak érdekellentétek. Hiszen változunk és a változással együtt prioritásaink is megváltozhatnak. Ilyenkor kell dönteni. Lelépsz? Vagy inkább megoldást keresel?

Ha egy párnak fontos, hogy minden szabadidejét utazással töltse, de az egyikőjük egy idő után úgy érzi, most már megállapodna, a másik viszont utazna tovább, az például érdekellentétet szülhet. És a legtöbb kapcsolati feszültség, szakítás, válás pontosan egy ilyen, általában eleinte apró feszültségből ered. A feszültség nő, főleg a kommunikáció hiányában, a megoldás pedig elmarad, mert kompromisszum helyett düh, támadás, saját „mozik” és sértettség az, ami eluralkodik. De mi lehet a megoldás rá?

A legfontosabb egy ilyen helyzetben a közös nevező, és hogy ne felejtsünk el kommunikálni. Nincs olyan probléma, amiben két ember ne tudna kompromisszumot kötni. Egyszerűen csak akarni kell. A kulcs: együtt. Mert ha közelítjük egymáshoz a két oldalt, vágyainkat és nézőpontjainkat, találunk majd olyan megoldást, ami mindenkinek jó. Ha azonban nem beszélünk arról, mi zajlik bennünk, mire vágyunk és mi változik éppen, kapcsolatunk idővel könnyen vakvágányra fut. És néha egészen értékes dolgokat is veszni hagyhatunk vele.

Fotó: Christiana Rivers


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.