Patchwork trend – a mesés összevisszaság

A farmer iránti szenvedélyem kiolthatatlan. Rajongásom éveim számának gyarapodásával egyenes arányban nő. Egy-egy jobb darab láttán teljesen elgyengülök, és képtelen vagyok ellenállni a csábításnak. Mondanom sem kell, van egy két szebb darab a tarsolyomban. Összeszámolni sem merem. Ebből adódóan nem volt tervbe véve, hogy egy újabb farmernadrággal bővítsem az amúgy is szép számú gyűjteményem. Aztán egy városi séta alkalmával megláttam az egyik kedvenc üzletem kirakatában, és ha mindez még nem lenne elég, a másodperc törtrésze alatt ezernyi nyomós okot sorakoztattam fel magamban, ami azonnali cselekvésre ösztönzött. Mert ez most egészen más. Jóval izgalmasabb, mint a már meglévőek. Kilóg a sorból. Patchwork. Amit elképzelni sem tudtam magamon. De ezt a darabot megpillantva, beadtam a derekam. 

fullsizerender-682

Azért kellett a megerősítés, ennek okán végeztem egy kis kutatómunkát az interneten. Mondhatom nagyszerű befektetés volt.

Ugyanis trend lett a patchwork. A műfaj újragondolt változata az idei szezonban ismét hódít. Hosszú utat tett meg, amíg eljutott a kifutókig. Amit eddig elképzelhetetlennek tartottam, most mindenhol ezt látom.  Az őszi divatheteken készült képeket és street fotókat nézegetve, számtalan szemet gyönyörködtető darab tűnik fel, kissé szédült és egyedi változatban a hétköznapokon is. London, New York, Párizs, Milánó. Az utcákat elárasztották az egymásnak ellentmondó anyagok, és az önkényesen összevarrt gyapjúszüvet részletek, mindezt persze a mai ízlésvilágunknak megfelelően komponálva. Egy nagy hagyományokra visszatekintő eljárás posztmodern változata. Szédítő minták, meggondolatlanul párosított anyagok, össze nem illő textúrák, meghökkentő lenyomatok. És működik. Fesztelen, játékos, erölködésmentes. Meglepően laza és stílusos. Éppen, ahogyan én is szeretem.

fullsizerender-680

A patchwork, magyarul foltvarrás, a különböző színű, mintájú és textúrájú szövetdarabok mesteri kombinációja. Kisebb-nagyobb textildarabok összevarrásával készül, a színek, formák és textúrák végtelene variációja mellett.

Mindegy, hogy a stílusod letisztult, ekletikus, vagy könnyed nőiességbe hajló, egy-egy játékos darab bármelyik gardróbba könnyen beilleszthető. Mivel ez az eljárás tipikusan nehezebb szövetekkel dolgozik, az őszi/téli szezon éppen megfelelő időszak arra, hogy Te is befektess egy ilyen darabba. Újra életre keltheted vele a ruhatárad.

fullsizerender-678

Próbáld ki Te is a bohókás patchwork trendet. Az egyetlen, amire figyelned kell, hogy lehetőség szerint egyszerre csak egy foltvarrot darabot viselj, és egy öltözéken belül ezt kombináld letisztult fazonokkal és monokróm színekkel. Az outfited további része legyen egyszerű és apró részletektől mentes, hacsak nem vagy nagyon bevállalós. Én így is bátran viselem.

fullsizerender-663

Én már két szembetűnőbb darabra is szert tettem. Nem árt némi változatosság a sok egyszínű mellet. Amit még a szezonban kinéztem magamnak, és mindenképpen szeretném beszerezni az a  Topshop Faux Fur Patchwrok Throw On kabátja. Kosárba vele!

fullsizerender-666

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.