6 apróság, amivel emlékezetessé teheted a hétköznapjaidat, és nem kerül semmibe

Vannak az életben tökéletes pillanatok, amikor tisztán érezzük, minden úgy van, ahogy lennie kell. Olyan ez, mintha hirtelen tisztán látnánk. Ilyenkor minden egyértelmű, és nem merülnek fel bennünk gyanús kérdések önmagunkkal és a világgal kapcsolatban. Csakhogy ezek a pillanatok nagyon rövidek, és sokszor öntudatlanul éljük meg őket, mégis amikor visszaemlékezünk rájuk, mosolyt csalnak az arcunkra, és bearanyozzák a napunkat. 

Azt mondják, az ember nem a napokra, hanem a pillanatokra emlékszik vissza. Életünket azok az egyszerű pillanatok határozzák meg, amelyeknek a megélés pillanatában nem is tulajdonítunk nagy jelentőséget, ennek ellenére szeretnénk megkaparintani és örökre magunkénak tudni azt a hangulatot, ami ilyenkor a hatalmába kerít.

Íme 8 apróság, amivel te is felejthetetlenné teheted a hétköznapjaidat, hogy minden napból legyen valami amire érdemes visszaemlékezni.  

1. Ébredj a nappal együtt! Egy nagy bögre kávéval ülj ki a kertbe vagy az erkélyre, és gyönyörködj a napfelkeltében. Hajnalban még élvezheted a csendet, és nyugodtan elkalandozhatsz a gondolataidban. Ha energikusan és összeszedetten indul a nap, a hétköznapok kihívásaival is könnyebben megbírkózol. 

2. Hallgasd meg egymás után háromszor Pharrel Williams Happy című dalát! Hagyd, hogy a zene hasson rád. Lelkesítő ugye? 

3. Küldj képeslapot egy olyan embernek, akivel már régóta nem beszéltél, mégis fontos a számodra, és ezt neki is szeretnéd elmondani. 

4. Tölts egy kis időt idős emberek társaságában, és koncentrálj arra, amit mesélnek neked, a legfontosabb gondolatokat, pedig vidd haza magaddal. Ők már megtanulták, hogyan kell figyelmen kívül hagyni azokat a dolgokat, amik boldogtalanná tehetnek. 

5. Szánj időt a lelkizésre. Egy mély beszélgetés a szeretteiddel, ami után azt érzed, még jobban összetartoztok, erőt ad és előre visz. 

6. Énekelj teli torokból, és táncolj olyan intenzíven, hogy az minden tagodat megmozgassa. Mindegy, hogy az esti buliban vagy otthon a tükör előtt teszed, felejthetetlen pillanatot szerzel magad!

Téged mi az, ami igazán boldoggá tesz? Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.