Plasztik szerelem: illúzió vagy valóság?

Elveszíteni valakit, aki fontos számunkra fájdalmas élmény és sokszor akkor fel sem mérjük, mennyi feldolgozatlan problémát, félelmet viszünk ezzel tovább.

Lars (Ryan Gosling) édesanyja a szülés közben veszítette életét, amitől a fiú zárkózott és introvertált lett, tart a szociális interakcióktól. Egy új kolléganője és a sogórnőjének terhessége azonban egészen felkavarja megszokott kis életét. 

Lars az interneten “ismerkedik meg” új, plasztik barátnőjével, akit a család nagy meglepetésére igazinak vél. Beszélget vele, öltözteti, vacsorázni viszi a műanyag babát. Bár a család teljesen abszurdnak ítéli a helyzetet, a pszichológus hatására belemennek ők is a játékba, amit kisvártatva az egész falu közössége követ… 

 

Vajon hogyan tudjuk feldolgozni a gyerekkor traumáit? Mire képes a szeretet és az összefogás? Meddig terjed a félelem? Mibe sodorhat minket? Valóban jobb egy olyan világban, amiben nem lépjük át saját határainkat és szabályainkat? Ahol minden bombabiztos és tuti, hogy nem sérülhetünk? Ezzel tényleg megvédhetjük magunkat? Képesek lehetünk arra, hogy rossz tapasztalatink, traumáink után is feloldódjunk és átadjuk magunkat érzelmeinknek? És ha igen, hogyan?

 

Kihagyhatatlan történet egy fantasztikus színésszel, ami megérinti a lelkünket és amiből mindannyian csak tanulhatunk. Te láttad már? Neked hogy tetszett?

Fotó:kpbs.org


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.