6 jótanács, amivel rövid távon is pozitív változásokat indíthatsz el az életedben a mindennapi jó közérzet érdekében!

Itt a tavasz, amit annyira vártál, most mégis úgy érzed, semmi sem úgy sikerül, ahogyan azt még a télen elképzelted. Egyáltalán nem vagy megelégedve magaddal, kapkodsz, követelőzöl, és folyamatosan rejtett hibák után kutakodsz, amivel aztán mindent elrontasz. Miért vagy ennyire elégedetlen? Annyiszor hallottam már, minden tőled függ, bármi megvalósítható, amit csak el tudsz képzelni.

De hogy néz ki mindez a gyakorlatban? Hiszen előfordul, hogy  a döntő lépések előtt elfog minket az aggodalom. Ilyenkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni határtalan erőnkről, kitartásunkról, és inkább visszavonulót fújunk. Talán ott rontjuk el, hogy túlkomplikáljuk az életünket, és tévesen azt gondoljuk, a változás kizárólag nagy dolog lehet. Pedig ennél jóval egyszerűbb a helyzet. Elég csak néhány szokásodon változtatni ahhoz, hogy életminőséged kedvezőbb irányba változzon. 

Az elégedettség az élethez való hozzáállásunk függvénye, és mindig lehet rajta dolgozni. Ha minden naphoz mosolyogva állsz hozzá, sokkal könnyebben kerülhetsz jobb hangulatba. A mosoly, ha adod, vagy kapod, boldoggá tesz. Ne hagyd, hogy egy nehézség kedvedet szegje, helyette tekints rá úgy, mint lehetőség a változásra.

Íme 6 jótanács, amivel rövid távon is pozitív változásokat indítasz el az életedben. Így alakíts ki egészséges életstílust  a mindennapi jó közérzet érdekében.

1. Gyakororld az optimista hozzáállást. A mindennapi jóléted alapvető feltétele a pozitív gondolkodás. Nevess többször tudatosan. Panasz helyett, legyél hálás mindenért, amid van. A pozitív gondolatok erőt adnak, a negatívak legyengítenek. 

Fotó: Averie Woodward

2. Meditálj! Már napi 15 perc meditáció belső nyugalommal tölt el, és segít higgadtabban szemlélni a körülötted levő világot. Ne éppen erre sajnáld az időt. Gondolj csak bele, meditáció után sokkal könnyebben fókuszálsz, így hatékonyabban és gyorsabban is dolgozol.

Fotó: Kalen Emsley

3. Legyél kreatív! Fess, írj, zenélj, alkoss! Soha nem késő. Bontakozz ki és valósítsd meg az álmaidat. Kísérletezz kedvedre és próbálj ki új dolgokat. Válassz magadnak olyan tevékenységet, amelyért valójában lelkesedsz. Annyi lehetőség él benned. Ismerd meg jobban önmagad. Hidd el nagy kaland vár rád.  

Fotó: Giulia Bertelli

4. Ápold a kapcsolataidat. Rendezz családi ebédet, találkozz gyakrabban a barátaiddal, szervezz közös programokat. Tölts minél több időt szeretteid körében. Egy intenzív beszélgetés, a meghitt, szeretetteljes együttlét segít lelkileg feltöltődni.

Fotó: Ali Inay

5. Teremtsd meg otthonodban álmaid szigetét. Legyen egy aprócska kuckó, ami csak a tiéd, ahová szükség esetén vissza tudsz vonulni. A kellemes otthoni légkör mindennél többet ér. 

Fotó: Gabriel Beaudry

6. Ölelkezz még többet! Minél digitalizáltabb világban élünk, annál jobban vágyódunk a valódi érintésre. Egy ölelés értékesebb, mint 20 WhatsApp értesítés, a szemtől szembe kommunikáció  izgalmasabb az emailen folytatott eszmecserénél. Térj vissza a valódi életbe, ismerkedj, szeress, beszélgessés, nevess minél többet.

Fotó: Alisa Anton

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.