Próbáld ki e heti kedvencünket, a japán manikűrt!

Az indulás előtti utolsó simítás meghatározó jelentősséggel bír.  Az igazán fontos dolgoknak mindig tökéletesen kell kinéznie rajtad. Gondolok itt a körmödre, a hajadra és a sminkedre. Az egész város ezt figyeli. Ha ez a három rendben van, az is éppen elég, ha csak farmerba, pólóba és tornacipőbe bújsz. Máris menetkész vagy.

Az első találkozások alkalmával mindenkinek a kezét figyelem meg először. A kezünk árulkodik rólunk. A kézfej a korunkról, a körmünk az igényességünkről, nincsen kibúvó, mert plasztikázni nem lehet! A természetesség híve vagyok. Viszolygok mindenféle szintetikus anyagtól, extrém körömformától és a strasszokkal díszített körmöktől. Szeretem látni és érezni a saját körmeimet. Az viszont, hogy a természetes köröm igazán szép legyen, rengeteg ápolást és táplálást igényel, éppen ezért kezdtem el kísérletezni én is, vajon melyik az a manikűr ami leginkább megfelel az elvárásaimnak, az igényeimnek, és az extrém módon igénybevett kezeimnek. Be kell valljam, egyik manikűrösnek sincs könnyű dolga velem, két okból is. Először is, mert úgy gondolom, harmincon túl a túlzott körömdíszítés ideje lejárt, másodszor is, mert sajnálom magamtól az időt. Sajnos hajlamos vagyok egy másfél órás kényeztetést is  időpocsékolásnak érezni azért, mert éppen nem csinálok valami hasznosat, vagy mert nem a kisfiam körül forognak a gondolataim. Másodszor is, elég komplikált az élet, minek bonyolítanám túl kacifántos körmökkel. Maradok a finoman reszelt rövid körmöknél. Gondolj csak bele, némi odafigyeléssel és egy csinos kis gyűrűvel minden női kéz elbűvölő tud lenni. Nem igaz?

A sminkem és a hajam rendben, jól boldogulok vele. Kettőből három, nem is olyan rossz arány, de a körmömmel kezdeni kellett valamit. A kisfiam születése előtt mindig magam készítettem a manikűröm, rövidre vágva, kockára reszelve, sötétbordón, meggypirosan, vagy fáradt rózsaszínben. Így szerettem. Azonban az anyasággal egy időben erősen megcsappant a magamra fordítható idő mennyisége, és az igénybevétel pedig egyre csak nőtt, így elérkezettnek láttam az időt, hogy felkutassam a számomra megfelelő manikűröst és a hozzám leginkább passzoló manikűrt. Akárhogyan is, végre kijár nekem egy kis kényeztetés.  (Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt harmincegynéhány évben hányszor jártam manikűrösnél, de az elmúlt három hónapban három különböző szalonban is megfordultam.)

IMG_4708

 

Vera, az én legkedvesebb fodrásznőm ajánlotta a saját körmösüket, és ismerve a paramétereimet,  meg persze a körmöm állapotát látva, ajánlotta figyelmembe a japán manikűrt.

Uram ereje? Hogy lehetséges az, hogy én erről még nem hallottam, hol voltam eddig? Merült fel bennem mindez kérdésként.

A japán manikűr egy regeneráló, méhviaszos kezelés, amely visszaadja a köröm természetes fényét és szépségét. Teljesen lenyűgözött a körömdíszítésnek ezen elegáns megközelítése.Természetes módszerekkel garantálja az ápolt és egészséges körmöket. Kizárólag természetes anyagokat juttat bedörzsölés és polírozás útján a körömlemezbe, ezzel garantálja az ápolt és egészséges körmöket. A köröm fényessége a manikűrözés után 6-12 napig megmarad, mert a méhviasz beépül a körömbe. A japán manikűrt Neked találták ki, ha a körmöd repedezik, töredezik, fénytelen, és extrém igánybevételnek van kitéve. Ez a módszer akkor is szuper hatékony, ha a műkörmödnek, illetve a gél lakkodnak szeretnél egy jó időre búcsút mondani.

A japán manikűr valóban Japánból származik, ellentétben a francia manikűrrel ami amerikai találmány. Ezt a fajta kezelést már 400 évvel ezelőtt alkalmazták a japán arisztokrata hölgyek körében. A körmök állapota viselője anyagi és társadalmi helyzetéről árulkodott. Az eljárás menetét nagyon sokáig teljes titok övezte, mára a japán módszer a természetességet kedvelő, igényes nők divatja lett.

A japán manikűr során természetes méhviaszt juttatnak a köröm rostjai közé, majd ezt az anyagot egy speciális por, a talkum segítségével a körömlemezbe zárják.

 A japán manikűr egyik legfontosabb anyaga a méhviasz paszta, amely élénkíti a köröm rózsaszín színét és extra fényt kölcsönöz. A méhviasz fokozza a köröm életerejét, és mivel beépül a körömlemezbe, ezáltal szépen feltölti a köröm szerkezetét.

A talkum púder a méhviasz hatóanyagát zárja a körömlemezbe.

A japán manikűr menete lépésről lépésre.

  1. Az első kezelés alkalmával a körmömet buffer segítségével felbolyhozták, hogy a méhviasz ezáltal jobban be tudjon épülni a körömrétegbe.
  2. A félszáraz méhviaszból egy keveset eloszlattak a körmömön, majd egy szarvasbőr polírozó segítségével  beledörzsölték az anyagot az egész körmömbe. Ekkor a körmöm még teljesen matt volt.
  3. Ezután a körmömre talkum port szórtak és szintén egy szarvasbőr polírozó segítségével addig polírozták, amíg fényes nem lett.
  4. Törlőkendő segítségével portalanították a körmömet.
  5. Végezetül a körömágyam bőrébe vitaminos olajat dörzsöltek.

A kezelést havonta 2 alkalommal érdemes megismételni.

Tipp: A japán manikűrrel kezelt körmöt nem érdemes lakkozni, mert a zsíros felületen a lakk nem marad meg jól, viszont könnyen kioldhatja a bedolgozott méhviaszt.

Tapasztalat: Egyszerűen imádtam. Nincsen száradási idő, és nem tart tovább mint 30 perc. Annyira megtetszett, hogy meg is rendeltem az első saját japán manikűrkészletemet.

Fotó: Pinterest,Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.