Ragyogj anyukám!

Mielőtt hozzákezdtem a mai bejegyzéshez, azon gondolkodtam, hogyan közelíthetném meg az ünnepek közeledtével egyre aktuálisabbnak tűnő flitterőrületet úgy, hogy az ne csak egy  szimpla szösszenet legyen ruhákról és flitterekről“, ezt a nadrágot ilyen felsővel kombináld stílusban.” Ezért döntöttem úgy, hogy  megosztom veled egy személyes történetemet flitterekről, barátságról, és anyaságról. 

Még várandós voltam a kisfiammal, amikor meglátogatott egy külföldön élő kedves barátnőm. Azt mondta ajándékot hozott, és egy szépen díszített csomagot nyomott a kezembe. Most csak rám gondolt. Nem, nem babakelengye volt. Hiszen tudta jól, a babának már évekkel későbbre is majdnem mindent beszereztünk. És ami a csomagban lapult… Egyáltalán nem erre számítottam. Egy pillanatra elállt a lélegzetem. Egy flitteres nadrág, és ha ez még nem lenne elég, arany. Az első pillanatban nem tudtam leplezni a csalódottságomat. Zavaromban egyik lábamról a másikra álltam, de mégis fel kellett tennem a kérdést, amit utólag már kicsit bánok. “Mit kezdjek én ezzel?” Több ezer apró, fémesen fénylő lapocska egy nadrágon. Talán rám sem jön, és a szelíden gömdölyödő pocakomhoz sem túlzottan passzol.

fullsizerender-686

Aztán megnyugtatott, és azt mondta, a nadrágot azért hozta, hogy a baba érkezése után se feledkezzek meg arról a nőről, aki még a szülés előtt voltam.  “Persze semmmi sem lesz ugyanolyan mint régen, de azért nem árt, ha egy aprócska darabot megőriz az ember a régi énjéből is. Mert a későbbiekben is éppen erre a nőre lesz szüksége a gyermeked apjának is. Ez a nadrág emlékeztessen rá, hogy soha ne szűnj meg magadra is gondolni, önmagadat is szeretni, és türelmesnek lenni, még a nehezebb pillanatokban is.”  Igaza volt. Gyermekeink számának növekedésével egyenes arányban veszítünk a rugalmasságunkból, és a lazábbik énünk egyre inkább a háttérbe szorul.

Kedves barátnőm hazautazott külföldre, a csupa arany flitteres nadrág pedig egy jó időre a szekrény legfelső polcára került.  

fullsizerender-688

Minden nőnek lapul a szekrénye mélyén egy ruhadarab, amely a nőiességét, a szépségét hivatott demonstrálni, és amiről  kismamaként hajlamos teljesen megfeledkezni. Amiről el sem tudja képzelni, hogy a gyerekek megszületése után még beleférhet, és amibe csak  jóval a szülés után mer belebújni, azt is csak nagy titokban, úgy hogy más meg ne lássa, és nagy félszegen, hogy már nem úgy áll mint akkor régen. Nekem is van egy ilyen. 

Aztán pontosan egy év elteltével sor került rá. Emlékszem, szilveszter délutánján kimerülten és kissé csüggedten álltam a szekrény előtt. Már megint a szokásos lemez. A régi ruháim nagy része jelenleg nem úgy áll, ahogyan én szeretném, a többi meg szóba sem jöhet, mindegyik bababarát. Jóllehet, otthonülős, babás szilvesztert terveztünk – mert akkoriban más szóba sem jöhetett, – mégis tetszeni akartam. 

fullsizerender-692

És akkor megláttam a szekrény legfelső polcán, ahogy huncutul játszott raja a fény. Emlékszem, nagy félve próbáltam fel. Bizony számított, hogy rámjön-e. Rámjött. Beleférek!  Egy decens kis fekete pulóverrel éppen passzol. Aúúú, combtájékon kicsit erősít és a pulóver is beleakad, majdnem tökéletes. És a fiúk sem hagyták szó nélkül. A párom elismerő pillantása minden szónál többet jelentett nekem, a kisfiam pedig vidáman elbabrált a kerek lapocskákkal.

fullsizerender-695

Azt hiszem, ez az alkalom volt az első komoly találkozásom a flitterrel. És ahogyan az lenni szokott, az első találkozás nagyban meghatározza egy kapcsolat intenzitását.

fullsizerender-704

Azóta eltelt közel két év. Mi változott?  Az életemben ismét helyet kaptak a vágyaim, az igényeim, és a kívánságaim.  Azóta egyre bátrabb vagyok. Öltözködés terén is. Szívesen viselem a flittereket a szürke hétköznapokon is. Emlékeztetnek valamire. Mégpedig arra, hogy egy nő nemcsak anya, hanem egyszerre lány, feleség, és pajkos szerető is. Hogy vannak nehezebb napok, amikor egyik szerepünkben sem teljesítünk túl jól, és némi bátorításra van szükségünk. Egyáltalán nem igaz, hogy egy családanyát csak az tesz boldoggá, ha a családtagjai maximálisan boldogok. Egy nő és egy anya boldogulása és boldogsága legalább annyira fontos. Nem kell minden elvárásnak megfelelni. Sokszor éppen elég elég jónak lenni.  Most már tudom, a dolgok akkor mennek a legjobban, ha boldog vagyok és elégedett, hiszen egy család akkor érzi magát igazán biztonságban, ha az anya mosolyog és kiegyensúlyozott. 

fullsizerender-707

Lassítani kell, játszani, fellélegezni, kicsit kiszabadulni. Erre tökéletes viselet a flitter. Ha biztosra akarok menni, csak felkapom a flitteres nadrágomat egy combközépig érő vastag pulcsival és már indulok is. Ezzel (majdnem) minden a helyére került. Köszönet érte!

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.