5 gondolat, amiért érdemes magadban hinni – még a legrosszabb időszakban is

Ahogy az élet változik, jó időszakokból néha belecsúszunk a rosszba is és igen, van olyan, hogy épp úgy érezzük, képtelenek vagyunk ebből kijönni. A gödör mélyén ülve pedig könnyen gondolhatjuk, körülményeink áldozatai lettünk és az elénk tornyosuló  problémáink annyival nagyobbak nálunk, hogy képtelenek vagyunk megoldani őket.

Ha azonban nem veszítjük el a hitet önmagunkban, biztos, hogy megbirkózunk velük. Idővel ugyanis minden probléma és akadály értelmet nyer. Rájövünk, mivel állunk szembe és meg is fogjuk tudni oldani. Csak hinni kell benne, hogy sikerülhet.

1) Amikor úgy érzed, nem bízol magadban eléggé, kérdezd meg a legjobb barátnődet, hogyan látja az életedet uraló problémákat. Biztos lehetsz benne, hogy sokkal bizakodóbb lesz és talán segít megoldást találni.

2) Ez a gondolat mindig a fejemben jár: ha minden változik, miért pont a reménytelenség ne változhatna meg? A rossz könnyen jóra fordulhat, másodpercek alatt is.

3) Ráadásul minden rosszban van valami jó. Az élet attól függ, hogyan fogod fel. Ez  az egyik legnehezebb dolog, megtalálni, hogyan tudod más szemlélettel nézni az életed nehézségeit. Neked hányszor sikerül a negatív gondolatokat pozitívvá alakítani?

4) Bármit elérhetsz, ha hiszel benne és dolgozol érte! A hibák és a nehézségek csak egyre erősebbé tesznek.

5) És még egy fontos dolog: a szivárvány csak az esővel együtt bukkan fel. Meg kell tapasztalnod a rosszat is, hogy aztán abból valami jó születhessen.

Borítókép: Autri Taheri


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.