Az egyik legnagyobb különbség férfi és nő között

Rövid kis szösszenetet hoztam mára a férfi-női viszonyról. Az Újra Otthon című filmben megragadta a figyelmemet Reese Witherspoon egyik mondata, ezt hoztam el Heti kedvencnek is. 

Ez most nem egy erős véleményformálás lesz, sokkal inkább egy ténymegállapítás, amit jó, ha tudatosítunk. Ha ugyanis tisztában vagyunk a saját és a párunk működésével is, sok nehézségtől kímélhetjük meg önmagunkat.

“Tudod mi a külnbség férfi és nő között? Hogy a férfiak csak cselekszenek. A nők meg törődjenek a következményekkel, az érzelmekkel, meg hogy mi szól ellene. Aztán listát írnak. A pasik lépnek. Ugranak.”
/Idézet az Újra Otthon című filmből/

Bár találkoztam már olyan férfival, aki állandóan agyalt és mindennek a következményét figyelte, tapasztalataim szerint ez a ritkább eset. Inkább azt látom magam körül, hogy a nő az, aki a felelősséggel, a következményekkel foglalkozik, ezért is van, hogy sokszor előre átlátja a szituációkat, helyzeteket, míg a férfi inkább szeret csak sodródni. A helyzeteket ritkán tudatosítja azonnal, sokkal inkább külső hatások, kívülálló személyek és idő kell ahhoz, hogy a következmények, ok-okozati összefüggések is átláthatóak legyenek. Így a folyamat azzal jár, hogy később érnek be az infók és sokkal később áll össze a kép is arról, valóban mi miért jó vagy miből mi lesz, esetleg mi miért van. Nem rossz ez, egyszerűen más. Más a működési mechanizmus. Viszont jó, ha ezzel tisztában vagyunk. És mielőtt elvárásainkat felépítjük az ellenkező nem felé, ezt a ténymegállapítást kalkuláljuk bele, így sok felesleges kört spórolhatunk meg magunknak.

 

Fotó: JD Mason


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.