Így tudsz leállni a rossz szokásokkal – Mindenki szokott hibázni

Este a rossz szokásainkon elmélkedtem. Vannak, akiknek a dohányzás vagy az alkohol jelenti a káros szenvedélyt, van, aki a kapcsolatokban menekül, mások a bulizásba vagy a hazudozásba, megint mások pedig játékoktól függnek. Mindenkinek vannak kisebb, nagyobb rossz szokásaik. Azon járt az eszem, vajon mikor vagyunk képesek leállni velük? Mi lehet az a pont, ami segít elérni oda, hogy ne hibázzunk többet?

Sokáig én is dohányoztam. Hogy mit gondolok a cigiről? Egy pótlék, ami mérgezi a szervezeted, ráadásul nagyon sok energiát vesz el tőled. De senkit nem hibáztatok, aki cigizik, mert én is nagyon szerettem. Tudtam, hogy mérgez, mégis jól esett. Ambivalens nem? Saját magam ellensége voltam.

 

Annyi éven át szerettem volna letenni, de soha nem sikerült. Kényszernek éreztem. És amit az ember kötelezőnek érez, azt sokszor nem szereti csinálni. Még akkor sem, ha valahol legbelül tudja, hogy az lenne neki a legjobb. Egyszerűen csak nem vagy képes a jó irány mellett dönteni.

Aztán egyik nap felkelsz és minden más megvilágításba kerül. Egyszer csak rájössz, arra vágysz, ami a legjobb neked és már biztosan tudod, mit kell tenned. Nem azért mert te magad, vagy valaki más rád kényszeríti, hanem azért, mert ezt akarod. Ott legbelül. És akkor nem hibázol többet.

 

Rossz szokásaink sokszor gátolnak minket abban, hogy a nekünk legjobb útra tudjunk lépni. Változtatni akarunk, de mégsem tudunk engedni a kísértésnek. De egyszer eljön az a reggel, ami mindent megváltoztat. Egyszerűen felkelsz, és nem akarsz többet hibázni. Nem vágysz már arra, hogy magadat büntesd és képes vagy dönteni egy jobb út mellett.

Fotó: Kristopher Roller


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.