7 tipp, hogy öröm legyen a futás

“A futás rendkívül hasznos. Hasznos a lábaidnak, a talpadnak, hasznos a talajnak. Mert általa fontossá válik”- kering az idézet a futók között. Hogy mi az amit nyerhetsz vele? Nemcsak karcsúbb, boldogabb és magabiztosabb leszel, a futás alkalom arra, hogy elmélyedhess önmagadban, és olyan emberré válhass, aki lenni szeretnél. Rajtra kész vagy? 

Ha elhatároztad, hogy futni kezdesz, vagy rendszeres futó vagy, és szeretnéd magad nagyobb kihívás elé állítani van pár tippünk, ami segített nekünk.

7 dolgot, amire feltétlenül szükséged van, hogy jobb futó legyél:

1. Tűzz ki egy reális célt, és a felkészültségi szintednek megfelelően nevezz be egy futóversenyre. Meséld el mindenkinek, így kevesebb az esélye, hogy kihátrálj belőle.

2. Válassz egy a lábadra pontosan illeszkedő és a terepnek megfelelő stabil és jó felépítésű futócipőt. Ha biztosra szeretnél menni, egy számítógépes lábállás vizsgálatra is bejelentkezhetsz.

3. Szerezz be egyet a szintednek megfelelő, 5-, 10-, vagy 21-km-es rajtcsomagok közül. Az első félmaratonomra készülök, ezért szükségem van minden támogatásra. A rajtcsomag.hu startszettek minden szükséges felszerelést és kiegészítőt tartalmaznak, ami az edzésekhez, és a táv megtételéhez szükséges. Támogatnak, hogy mindent egyszerre beszerezhess. Az én csomagomban találtam edzéstervet, futózoknit, Asics futósapkát, csősálat és futókesztyűt, ajakbalzsamot, különböző finomságokat az energiapótláshoz, kedvezményes kuponokat, teafiltereket a futás utáni lazításhoz, és egy szuper tornazsákot, amibe mindezt beleteheted.

4. Táplálkozási szokásaid nagyban befolyásolják  az erőnléted. Hogy bírd a tempót, olyan tápanyagokra van szükséged, amelyek segítenek a futásban és egészségessé tesznek. Változtass az étrendeden! Ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá, kukkants bele a Fuss&Főzz című szakácskönyvbe, ahol 150 válogatott receptet találsz kifejezetten futóknak.

5. Legyél következetes, edz rendszeresen, de arra figyelj, hogy heti két pihenőnapot hagyj magadnak. Ezalatt az idő alatt szervezeted képes a regenerálódásra, így megelőzheted a sportsérüléseket. Ha mégis túlzásba vitted az edzést, izomfáradtság és húzódás esetén használj bátran sportkrémet. Nekünk nagyon bevált a Király sportkrém, de a Dr. Kelen krémet is érdemes lehet kipróbálnod.

6. Válassz magadnak egy mantrát, vagy egy motiváló idézetet, amely segít kitartani ha már fogytán az erőd. Murakami Harukinak ez a mantrája: “Nem ember vagyok. Egyszerű gép vagyok. Mivel gép vagyok, semmit sem érzek. Csak megyek előre.”

7. Olvass minél több futásról szóló szakirodalmat. A Runner’s World 1000 futótipp nőknek című füzetében nemcsak remek tanácsokat találhatsz futásról, edzéstervről, testtudatosságról, hanem motiváló történeteket is, amelyek segítik növelni szellemi állóképességedet is.

Fuss rendszeresen, legyél következetes, tűzz ki egy célt, tartsd mindig szem előtt, és gondolj arra, minden egyes lépéssel közelebb kerülsz hozzá. A lényeg a kitartás, az igazi győzelem benned van!Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.