A sikeres élet 10 alapszabálya, amit neked is be kell tartanod

Mindannyian sikeres életre vágyunk. Van akinek ez látszólag könnyen sikerül, és vannak akik egy életen át csak vágyakoznak rá.  Biztos recept ugyan nincs, de van néhány közös tulajdonság a sikeres emberekben, amit neked is érdemes beépítened az életedbe. Biztosan nem fogod megbánni!

Tudd meg végre, mi a te életfeladatod. Igazán sikeres csak akkor leszel, ha azzal foglalkozol amit szeretsz. Szeresd a munkád, és képezd magad egészen addig az adott területen, amíg a legjobbak között leszel. Ha semmiben nem vagy elég jó, az csökkenti az önbecsülésedet és boldogtalanná tesz. 

Higgy magadban, akkor megállíthatatlan leszel. Ha már kitűztél egy célt, legalább te ne bizonytalanodj el. Biztosan lesznek majd emberek, akik megpróbálnak eltántorítani a céljaidtól, lebeszélni az álmaidról. De te ügyet se vess a kételkedőkre. Ha már te sem hiszel abban, hogy képes vagy a terveid megvalósítására, biztos bukásra számíthatsz. Csak a sikerre koncentrálj, és eszedbe se jusson a bukás lehetősége. 

A siker lemondással jár. Sokszor áldozatot kell hoznod ahhoz, hogy a jövőben sikeres lehess. Átlagon felüli teljestményt csak átlagon felüli munkával érhetsz el. Én már egy jó ideje éjszaka fekszem, és hajnalban kelek. 4-5 óránál több nem jut az alvásra, és bármennyire is elszánt vagyok, olykor úgy érzem, nem megy tovább. Ilyen esetekre van egy idézet Jim Rohntól, ami mindig átsegít a nehezebb pillanatokon. “Nappal dolgozz az életedért, éjjel pedig élj az álmaidért.” 

Legyenek írott céljaid. Határozd meg, mi az, amit szeretnél elérni, és írd fel magadnak ezeket, hogy minden nap vethess rá egy pillantást. Így sokkal nagyobb eséllyel tudod megvalósítani az álmaidat. 

Fotó: Brooke Cagle

Tervezd meg előre a napodat, ezzel legalább napi 2 órát takaríthatsz meg. Használd ki jól minden idődet. Ahogy az idővel gazdálkodsz, nemcsak a kedvedre, az egész életedre kihat. Már előző este, lefekvés előtt készülj fel a következő napra. Fontossági sorrendben készíts listát a tennivalóidról, és másnap ennek megfelelően végezd el a munkád. Kezd mindig a legnehezebb és legsürgősebb feladattal.

Ne akarj mindent az irányításod alatt tartani. Éppen elég, ha önmagadon képes vagy uralkodni. 

Keress magadnak egy példaképet, aki legalább annyira sikeres, mint amennyire te szeretnél az lenni. Ha neki sikerült, akkor neked is sikerülhet, Kérdezd meg, ő hogyan csinálta. Ne félj tanácsot kérni.

Ne hagyd, hogy a megélt kudarcok az önbecsülésedet rombolják. A sikerhez rengeteg kudarcélményen keresztül vezet az út. Ne hagyd magad eltántorítani, legyen a cél mindig a szemed előtt.

Figyelj az egészségedre, erre ne sajnáld magadtól az időt. Sportolj és táplálkozz egészségesen. A testi és lekli egészséged kihat a mindennapi egészségedre.

És még valami. Sokszor a munka az emberi kapcsolatok rovására megy. Törődj azokkal az emberekkel, akik szeretnek téged. Mert semmit nem ér a siker, ha nincs kivel megosztanod. 

Fotó: Carrie Brien


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.