A szabadság fejben dől el – Kapcsolj ki a Zen meditáció segítségével

Kikapcsolni és nyugalomban maradni a legtöbbünk számára egy igazi egy kihívás, hiszen a fejünk folyamatosan tele van gondolatokkal. Ahhoz, hogy ténylegesen lazítani tudjunk, egy valódi kis forradalomra van szükségünk.

Igazán csak akkor tudsz lazítani, ha szabaddá teszed magad. Szabaddá az ítéletektől, elvárásoktól, félelmektől, becsvágytól. Ez a legtöbbünknek nehezére esik, mert ez egyben lemondással jár, és a biztonságosnak vélt életünk feladásával. Ezért tulajdonképpen egy belső forradalomra van szükségünk ahhoz, hogy felrázzuk magunkat. Hogy megszabaduljunk a társadalmi, családi és gazdasági kényszerektől, kötelékektől, hogy megértsük, mi az igazság, mi az ami valódi.

Az alapvető cél az, hogy egy belső tartást, megértést fejlesszünk ki magunkban. A fontos, hogy a fejünket megszabadítsuk az aggódó gondolatoktól és gyanúktól, hogy erővel tankoljuk fel meg magunkat, és megtaláljuk az egyéni utunkat. Lassíts 100 km/óráról nullára, kapcsolj ki mindent, még a beszédedet is. Ha beépíted a mindennapi zen meditációt az életedbe, az védettebbé és boldogabbá tesz.

És hogyan működik  a Zen meditáció gyakorlatban? 

Ennél a módszernél a légzésünk figyelésén keresztül jutunk el oda, hogy megtaláljuk a saját igazságunkat. Hogy mit kell tenned? Végtelenül egyszerű: Állíts be egy ébresztőórát 20 percre. Helyezkedj kényelmes ülésbe, ha még nem megy a lótuszülés, akkor törökülésbe. Ha ezzel megvagy, nézz egyenesen magad elé, szúrj ki egy pontot, fókuszálj arra, és ezzel egy időben kezd el számolni a légzésedet is. Ennyi az egész. Ez maga a gyakorlat, hogy figyeled és számolod a légzésedet. Ebben az elmélyült állapotban megtapasztalhatod a csendet, a békét és önmagad valódi természetét. Meglátod, minél többet alkalmazod ezt a módszert, annál gyorsabban tudod nyugodt állapotba hozni magad. 

Te milyen módszereket próbáltál már ki a kikapcsolódásra? Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.