Félrevezető érzések és szavak: kimondjuk vagy elhallgassuk őket?

Bár mondják, a szavak fájnak, sok más hatásuk is lehet. Mindannyian éltünk már meg olyan helyzeteket, melyekben ahelyett, hogy beszéltünk volna, csendben maradtunk. Nem azokra a szituációkra gondolok, amikor felesleges megszólalni, mert épp csak bántanánk egymást vagy játszmáznánk, hanem azokra, amiket azért nem lépünk meg, mert félünk. Félünk a kimondott szavaink súlyától vagy esetleg a következményektől.

Inspirációs képeket kerestem a pinteresten, amikor belefutottam ebbe a kis füzetbe. Az járt a fejemben, hányszor fojtottam el magamba olyan dolgokat, melyeket kimondhattam volna. Hányszor nem mertem beszélni, félve a következményektől… És hányszor lehetett volna máshogy, mint utóbb kiderült, ha beszélek.

Azt biztosan megtanultam, nem szabad magunkban őrlődni. Olyan rövid az élet ahhoz, hogy a félelmeink befolyásolják a kimondott szavainkat! Mert hát végülis mi lehet a legrosszabb eset? Hogy nem úgy alakul, ahogy elterveztük? Az élet sokszor kiszámíthatatlan magától is. Hát miért engedjük, hogy a félelmeink befolyásoljanak? Miért nem mondjuk ki gondolatainkat, érzéseinket ahelyett, hogy magunkban őrlődnénk? Néha nyissuk ki a füzetünket, mondjuk ki a benne lévő dolgokat és merjük bátran megélni az élethelyzeteinket. 

 

Borítókép: Igor Rand


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.