7 dolog, amit feltétlenül tudnod kell a szerelemről

Szerelem, egyetlen szó megannyi érzelem, és mivel a legtöbben már túl vagyunk életünk első nagy csalódásán, megtanultunk óvatosan bánni vele. Hisszük ezt egészen addig, amíg újra szerelembe nem esünk. A tét nagy, a szívünket visszük vásárra, játékszabályok nincsenek. Mégis jobb, ha ezzel a néhány aprósággal tisztában vagy, mielőtt ismét betoppan az életedbe valaki igazán különleges. Noha szívtörés ellen nincsen ellenszer, mégis segíthet megérteni, miért veszítetted el már sokadszorra olyan könnyedén a józanabbik feled.

Íme 7 dolog, amit jobb ha tudsz a szerelemről

1. A szerelem az agyban dől el. Kialakulásásért a testünkben lezajló kémiai folyamatok a felelősek. A hormonok közül a dopamin okozza bennünk a mindent elsöprő érzést, majd a lángolás múlásával, ha a párok mégis együtt maradnak, az oxytocin veszi át az irányítást, amely lehetővé teszi a biztonságos kötődés, és egy érett, nyugodt párkapcsolat kialakulását.

2. Kutatások igazolják, a másodperc ötöde elegendő ahhoz, hogy szerelembe essünk. Ha mindez nem lenne elég, manapság a szerelmesek átlagosan 25 nap ismeretség után nyilvánítják magukat egy párnak. Ez jóval, gyorsabb mint gondolnád, igaz?

3. Minél izgalmasabb körülmények között találkozol valakivel, annál nagyobb az esélye, hogy ellenállhatatlan vonzalmat érezz iránta. Légörvénybe került repülőgépen, viharba keveredett sétahajón, több órás dugóban az autópályán testünk már eleve felfokozott állapotban van. Ilyenkor mindannyian szeretnénk, ha valaki kimentene a kellemetlen szituációból. Ki tudja, bármi megtörténhet.

4. Egy átlagos nő körülbelül 20 férfival csókolózik, mielőtt rátalálna az igazira. A statisztikák szerint, aki csókkal indítja a napot, akár 5 évvel is tovább élhet, mivel a csók nyugtató hatású, csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert.

5. Könnyen zavarba jössz, és ilyenkor képes vagy azonnal elpirulni? Ne érezd emiatt rosszul magad. A férfiak kifejezetten vonzónak találják a kipirult arcot.

6. Az ölelés gyógyító erővel bír, és fájdalomcsillapító hatású. Mindössze 20 másodpercnyi belőle elegendő arra, hogy jobban érezd magad, átlagosan pedig napi 15 ölelés szükséges ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyél.

7. A tartós párkapcsolatban élők idővel hasonlítani kezdenek egymásra, nemcsak vislekedésben, megjelenésben is. Egyszerű oka van. Az együtt megélt, rendszeresen ismétlődő érzelmek tartós változásokat idéznek elő a mimikában.

Készen állsz az újabb szerelemre?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.