3 mondat, amit érdemes rendszeresen elmondanod, hogy tényleg szeresd önmagad

Szerintem mindig úgy alakítjuk az életünket is, amilyen színben fel szeretnénk tűnni önmagunk előtt. Minden cselekedetünket, minden körülöttünk lévő eseményt úgy alakítunk, hogy saját magunknak igazat tudjunk adni. Hogy mit szeretnék ezzel mondani? Azt hiszem, a legtöbb dolog a fejünkben dől el és csakis a hozzáállásunkon múlik. Mi alakítjuk ki, milyen emberek vagyunk, és milyennek szeretnénk, ha mások látnának minket.

Gondolkoztál már azon, hogy miért nem sikerül soha bizonyos dolgokat megvalósítanod vagy elérned? A minap pont ezen morfondíroztam. Éppen elég rossz dolgot kapunk kívülről, az életben is mindig jönnek nehezítő körülmények, vagy krízisek, de hogy lehet, hogy erre még saját magunk is rápakolunk egy lapáttal?

Miért akarjuk bebizonyítani magunknak, hogy egyes dolgokra képtelenek vagyunk, hogy késősek vagyunk, hogy megbízhatatlanok vagyunk, hogy nem vagyunk valamiben elég jók, vagy hogy nem vagyunk jó emberek? Miért húzzuk lefelé magunkat ahelyett, hogy motiválnánk életünket a választott kihívásokkal?

Talán sokszor könnyebb rosszakat mondani magunkról, mint megpróbálni energiát tenni abba, hogy változtassunk. Pedig pont ugyanúgy működik a jó tulajdonságainkkal is ez az egész, mint a rosszakkal. Ha be akarjuk bizonyítani magunknak, hogy képesek vagyunk valamire, hogy jó emberek vagyunk, csak tennünk kell érte. Nem a külső körülményeken érdemes kezdeni a változtatást, hanem saját magunkon. A körülöttünk lévő körülmények pedig velünk együtt idővel változni fognak.

Mondogasd ezt a három dolgot magadnak reggelente – de tényleg minden reggel – és meglátod pár héten belül hatalmas változások állnak majd be az életedben.

 

1) Szeretem magam!

Állj a tükör elé és mondd el magadnak, mennyire szereted azt, aki vagy. Furán hangzik? De senki sem hallja. Minden itt kezdődik. Ne akard magad rossz embernek beállítani. Fogadd el magad úgy, ahogy vagy és változtass azon, ami nem tetszik. De úgyis szeretheted magad, hogy még nem vagy például annyira türelmes, amennyire szeretnél lenni. Legyél elfogadó magaddal.

2) Szeretem, hogy mindig….

…őszinte vagyok magammal! Ahogy a rossz tulajdonságokat, úgy a jót is erősítheted magadban! Ne a rossz dolgokat keresd, ne azokat akard bizonyítani. Inkább a jókban higgy. Ezt ismételd.

3) Bízom magamban!

Hidd el, hogy különleges vagy és hogy nem ciki szeretni magad. Bármire képes vagy, és ezt elsősorban neked kell elhinned saját magadról. Meglátod, ha eljutsz ide, hatalmas erőt kapsz általa, ami mindenen keresztül segít Téged.

 

Fotó: Noah HintonHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.