5 tanács, ami átsegít minden lelki nehézségen! Sokat számít, ha ezekre figyelsz!

Mindenkinek az életében vannak nehéz időszakok, hol kisebb, hol nagyobb hullámokkal. Meglehet hogy anyagi, vagy hogy lelki, de olyan is akad, hogy fizikai akadályok gördülnek elénk. Én abban hiszek, mégsem szabad soha elveszíteni a reményt. Müller Pétertől olvastam egyszer, ha minden változik, miért pont a reménytelenség ne tenné? Ezekben az időszakokban az ember kétségbeesetten kapaszkodik önmagába, és ha szerencséje van, azokba, akik körülötte vannak és mellette állnak. Mégsem egyszerű, mert végső soron mindenki rájön, tulajdonképpen senki nem oldhatja meg a problémákat, a nehézségeket helyette, tehát hiába támaszkodik másra, önmagának kell megoldásokat teremteni helyzeteire. Mi az, ami segíthet ebben?

Humor

Közhelynek hangzik, de tényleg ez az egyik leghatásosabb dolog, ami segíthet. Ha tudsz nevetni még a legsötétebb pillanatokban is, az valamiféle reményt ad a nehéz helyzetekben. Hogy is volt a mondás? Isten a tenyerén hordoz minket, csak néha szeret tapsolni. Szerintem aki túl komolyan veszi magát, az mindig nagyot koppan.

Optimizmus

Meglátni a dolgok jó oldalát nem mindig egyszerű, hiszen mindenkinek a saját problémája a legnagyobb. Nem véletlen, hogy ő küzd vele, valamiért ő kapta. Van úgy, hogy azt érezzük, mások problémáját milyen könnyű lenne megoldanunk, mi magunk viszont képtelenek vagyunk kikászálódni a gödörből. Újra és újra csomókat kötünk, ahelyett, hogy egyszer végre kibogoznánk őket. Hát állj neki. Bogozd ki a csomóidat, mert képes vagy rá, csak onnan kell nézned, hogy meg tudod tenni.

Fotó: Katie Treadway

Kedvesség

Minden embertől lehet tanulni és hiszem azt, hogy mindenkiben van valami olyan, ami belőled hiányzik. És ha ezt az oldalt képes vagy meglátni, teljesen megváltozik a hozzáállásod minden körülötted lévő emberhez, mert egyszer csak mosolygós és kedves leszel. A mosolyra pedig mosollyal reagálnak az emberek is. Ha kedves vagy másokkal, mások is kedvesek lesznek veled, hiszen ez ugyanolyan hatás kölcsönhatás, mint bármi más az életben. Még ha nehéz is, vagy rossz napod van, próbálj meg őszintén kedves lenni másokkal és meglátod, ők is máshogy fognak viszonyulni hozzád. Ez pedig lehet, hogy a rossz napot maximálisan átváltoztatja, akár életed legjobb napjává.

Szenvedély

Találd meg önmagad és azt, amit szenvedélyesen szeretsz. Annyira, hogy az egész életedet végig tudja kísérni. Szerencsém van, mert én már megtaláltam. Nekem ez az írás. De sokáig kerestem, pedig mindig is itt volt az orrom előtt. Ha jókedvű vagyok, ha éppen rossz passzom van, írok. Írok, hogy elmondhassam, mi történik velem, hogy milyen gondolataim vannak, hogy mit tanultam a helyzeteimből, hogy ezáltal másoknak is segíthessek. Ha van, ami inspiráljon, mindig lesz mihez nyúlni. Ahogy R. D. Laing mondja, a szenvedés ellenszere a szenvedély.

Fotó:Tamara Bellis

Önmagadba vetett hit

Legyen belső meggyőződésed arról, hogy jó, amit csinálsz. Ne hagyd, hogy mások eltérítsenek. Ha hiszel magadban, jöhet bármi, eléred a célod. A hit tényleg hegyeket képes megmozgatni. Nem önzőség szeretni önmagad! Meg kell tanulnod, hogyan szeresd jól saját magad. Amikor már senki nem hisz neked, amikor már mindenki azt mondja, add fel, te még egy picit tarts ki. És ezt csak és kizárólag az önmagadba vetett hit segítségével tudod megtenni. Mindig a cél előtt van a legsötétebb, ezért ne add fel.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.