Tehénmeditáció – Ha hajlamos vagy a rosszkedvre, és sokszor ingerült vagy, neked is ki kell próbálnod!

Jellemző rád, hogy sokszor indokolatlanul dühös leszel, és úgy érzed, képtelen vagy uralkodni az érzéseiden? Könnyen felkapod a vizet és egy apró dolog is képes kihozni a sodrodból? A tehénmeditáció segítségével pillanatok alatt visszanyerheted belső nyugalmadat, és megőrizheted az irányítást önmagad felett.

Mindannyiunk életében vannak kényes témák és területek, amelyekre túlságosan érzékenyen reagálunk, és ennek verbálisan túlzott hangot adunk. Ilyen estekre érdemes egy túlélési stratégiát kidolgozni, amivel kezelni tudjuk a számunkra kellemetlen helyzeteket. Persze minden körülmények között nyugodtnak maradni is gyanús, és egyáltalán nem életszerű, ezért teljesen természetes, ha megengedsz magadnak kilengéseket úgy, hogy közben mindvégig tudod, rövid időn belül képes leszel visszatalálni az egyensúlyodhoz. Ha viszont érzelmeid tekintetében még nem rendelkezel ezzel a magbiztos tudással, a tehénmeditáció segítségével megtanulhatsz uralkodni indulataid felett. 

Te hallottál már a tehénmeditációról? Én is a napokban találkoztam vele először, Stefanie Stahl remekművének, A benned rejlő gyermeknek otthonra kell találnia olvasása közben. Azóta kipróbáltam és annyira megtetszett, hogy szeretném veled is megosztani, mert működik. 

A feladat, mégha elsőre szokatlanul is hangzik, végtelenül egyszerű:

Stefanie Stahl a neves német pszichológusnő abból az alaptézisből indul ki, hogy a düh humorral kiválóan oldható. Ha egy vita hevében már érzelmileg felfokozott állapotba kerültél, onnan nehéz a visszaút. Ahhoz, hogy kontrollálni tudd az érzelmeidet előbb kell közbelépned. Mielőtt verbális támadásba lendülnél, mindig van egy pont, ahol még eldöntheted, hogy uralkodsz magadon. Itt még tudatosan lecsillapíthatod magad. Ezt a pillanatot kell elcsípned, és ha megvan, nincs más dolgod, csak nézz úgy, mint egy tehén. Igen, jól hallottad! Bambán és közömbösen. Ha ezzel is megvagy, akkor most próbálj meg újra dühös lenni. Ugye nem megy? Hiszen nem lehetsz egyszerre bosszús és indulatos, miközben úgy nézel, mint egy tehén. Ha dühös vagy és kiábrándult, csak vágj tehénarcot. Összeegyeztethetetlen a heves indulatokkal.

Ne hagyd, hogy csak úgy megtörténjenek veled a dolgok. Ha tisztában vagy vele, hogy mely témák, alkalmak, események, történések azok, amelyekre extra érzékenyen reagálsz, készülj fel az ilyen helyzetekre. Figyelj magadra, és kerüld el még időben. Ha pedig már benne vagy, a tehénmeditáció mindig segít. One thought on “Tehénmeditáció – Ha hajlamos vagy a rosszkedvre, és sokszor ingerült vagy, neked is ki kell próbálnod!

  1. Ancsa

    Ez nagyon aranyos cikk! Ki is próbálom. 🙂 A legjobb barátnőm sokszor panaszkodott ingerlékenységre, dührohamokra. Neki egy méregtelenítő kúra segített. https://havasilotuszbetet.hu/termekek/ De ezt a cikket vele is megosztom.

Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.