6 dolog, amiért érdemes tervezni 2018-ban

Minden év elején megindulok a tavalyi listámmal és egy üres papírral egy kis nyugis helyre. Ilyenkor átgondolom, mit sikerült elérnem az előző évben, mi az, ami folyamatban van és még mi mindent szeretnék. Nem olvasgatom ezt a listát az év minden napján, de szeretek időről időre ránézni. Most összeszedtem pár dolgot, ami miatt érdemes lehet Neked is egy saját listát készíteni!

A tervek irányt mutatnak

Sodródni az árral merésznek tűnhet, hosszú távon viszont nem mindig hoz eredményt. Az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy csak úgy elmenjen mellettünk. Szeretném magamból kihozni a maximumot, amit lehet. A tervek segítenek megadni az irányokat. Nem beszabályoznak, sokkal inkább vezetnek az úton, hogy célt érj.  

Sikerélményt adnak

A legjobb érzés, amikor évről évre kipipálhatsz egy csomó mindent a listádban. Ez segít tisztán látni, milyen sok dolgot elértél, amit szerettél volna! Csak belekezdeni nehéz, aztán egyik jön a másik után! Sok-sok sikerélménnyel gazdagodhatsz a munkádban és a magánéletedben is!

Segítenek fejlődni

Hiszek abban, hogy bárki képes változni és fejlődni, csak akarni kell. Az akarat első lépése a célkitűzés, majd jöhet a megvalósítás is! A terveid által gyarapodik személyiséged és egyre több dolgot tapasztalhatsz meg a világból!

Fotó:Anete Lūsiņa

Kivezetnek még a rossz időszakból is

Volt már olyan, hogy egyszerre minden összejött? És nem a jó értelemben.. A tervek ilyenkor is segítenek! Tudsz mibe kapaszkodni, hogy kimássz a gödörből!

Kitartást tanítanak 

Vannak rövidebb és hosszabb távú célok is, melyek eléréséhez idő kell. Ha tudod merre menj, van miért kitartani. Általa jobban értékeled a saját befektetett munkád! Legyél büszke magadra, ha valamit sikeresen elértél!

Növelik a hatékonyságod

Ha látod az előző éveket és a mostanit is, könnyebben rálátsz arra is, min érdemes változtatnod. Egyre jobban tudod majd magadnak meghatározni az irányokat és a célokat, így sokkal hatékonyabb leszel! 

Nincs ötleted hogyan kezdj bele? ITT olvashatsz róla!

Fotó: Sam Manns

+1 Meséld el a barátaidnak is, milyen célokat állítottál fel! Ők majd plusz erőt és energiát adnak a nehezebb percekben!

 

Fotó: Matthew Kane


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.