Van még valami, ami ennyire megrázhatja a női testet?

“ A4-es derék kihívás”,  “lyukas comb kihívás”, “köldökelérés”, “bikini híd”, “kulcscsont kihívás”. Ismerősen hangzik? Hogy mire is gondolok konkrétan? Ennél rosszabbat el sem tudok képzelni a női test számára. Eddig azt gondoltam, egy fiatal nőre egészen más megmérettetések várnak. Őrült kihívások terjednek a neten. Azért ez elég bizarr, nem? Fogyni bolondulásig! Manapság tényleg a soványsággal kellene kérkedni? Az amerikai tripla nullás lenne a vágyott méret? 

Szeretem az izgalmas helyzeteket, pezseg körülöttem az élet. Amióta kisfiam született, mindenre fel vagyok készülve, kivéve a strandszezonra. Aki próbálta már, az jól tudja, kampányszerűen a feles kilóktól megszabadulni nem lehet. A rövid ideig tartó, nagy erőfeszítéssel végzett munka lehet, hogy a médiában sikeres, de az ideális testsúly elérésében már kevésbé célravezető.

Persze a leleményes fiatal kínaiaknak erre is van egy-két  kétségbeejtő ötletük. Könnyen mondhatná az ember, hogy ilyen elképzelhetetlen ötletekkel csak a kínaik állnak elő, de ez féligazság lenne, hiszen ezek a lehetetlen kihívások igaz ugyan, hogy a Weiboról indultak hódító útjukra, de rekordsebességgel járták be az egész világot.

Íme az őrültebbnél őrültebb instagrammtrendek:

“A4-es derék kihívás”. Hogy miről is van szó? Fogj egy A4-es lapot és tartsd a derekad elé úgy, hogy a papír a keskenyebbik oldalán álljon. A papírlap mögött a tested közepének teljes egészében el kellene tűnnie. Most menj a tükör elé, és nézd meg, mekkora az a rész, ami jobbról és balról kikandikál belőled. Ideális esetben természetesen semmi. Megvagy? Akkor mosolyogni tessék. Kattints egy képet magadról és tedd fel Instára, majd oszd meg Facebookon és várd a lájkokat. De hány centiméter széles is egy ilyen A4-es papír? 21!?  Azért ez valljuk be, mérföldekre távol van a 90-60-90-es álommérettől is. Kell ezt még magyarázni? Egy 6 év körüli gyermek derékbősége. Szerencsére van ennek egy ellentábora is. Én, meg a barátnőim, és még sokan mások. Semmi szükségem egy A4-es lapra, hogy tudjam, jó vagyok úgy, ahogy vagyok. Rendben, most én jövök. Ha írok róla, akkor nekem is ki kell próbálnom, nem igaz? Hopszi, becsületesen kilógok mögüle. Aúúúúúú. Számszerűsítve 65 cm a derekam. Csalni ér? Mert az A3-as mögé simán beférnék.

a4-body-feat-image

 

MKT16257-BLOG-POST-A4-1050x591

“Lyukas comb kihívás”. Tudod, annál jobb, minél nagyobb lyuk van a két combod között, amikor összezárt lábakkal állsz. Komolyan, el sem hiszem, azon dolgoznak nők keményen, hogy minél lyukasabb legyen a combjuk? Mintha kirúgták volna alóluk a lovat. Lehet ezt még fokozni? Természetesen igen.

565e8d056dfb5

 

thigh-gap-1_900x510

Aztán itt jön az a dolog a köldökkel. “Köldökelérés”. Nem elég, hogy csontsoványnak kell lenned, mellé még egy-két ficam is garantált. Mit is kell tenned pontosan? Tekerd a jobb karodat hátulról előre a tested köré úgy, hogy a mutatóujjaddal a köldöködben matathass. Van mégi valami ami ennyire megrázhatná a női testet? 

1076x615-the-bellybutton-challenge-is-a-ridiculous-fitness-trend

 

belly-1

Amennyiben az előbbi kihívásokat már unnád, van itt még más is. Íme a “kulcscsont kihívás”. Az nyer, aki a legtöbb érmét képes felhalmozni a kulcscsont gödröcskében. Lényeg, hogy minél távolabb kerülj a normálistól.

CHuEd9CWsAA9aq51

 

29B25D7A00000578-3127885-image-a-19_1434535401813

Aztán itt van még a “mell kihívás”. Te kiállod a mellpróbát? Lányok, ez egyáltalán nem szexi. A mellek alá ceruzát, tollat, sminkecsetet, tubusokat, szempillaspirált dugdosnak. Nem igaz, hogy felnőtt fejjel képes vagyok odaállni a tükör elé. A részleteket inkább megspórolom. Mindenki próbálja ki saját maga, és vonja le a konzekvenciát.

PAY-Breast-Challenge

A “bikinihídról” majdnem megfeledkeztem. Miről is van szó? Minél nagyobb a lyuk a has és a bikini bugyi között, annál jobb. Lényeg, hogy a két csípőcsont között feszüljön a bikini. Egyébként meg mi a baj a kerekded formákkal? Hogyan vagyunk képesek ezt tenni a testünkkel?

bikinibridge-160488_w650

És még egy őrület. Az “iphone6-térd”. Ülj le a földre, húzd fel a lábad, zárd össze a térdeidet, és tedd rájuk a telefonod. Eltakarja mindkét térded? Akkor nyert ügyed van. Kattinthatsz egy képet.

6_040116125011

Társadalmunk valahogyan mindig meghatározza a szépséget, és azt, hogy hogyan kellene kinéznünk. Ez lenne a társadalmi elvárás a saját testünkkel kapcsolatban? Nem hiszem. Miért táplál egyre több gyönyörű, fiatal nő irreális elvárásokat a testével kapcsolatban, és tölt hosszú perceket a tükör előtt, azon morfondírozva, hogy honnan és mennyit kellene még leadni? A nem reális testkép következtében nagyon könnyen alacsony önértékelés alakulhat ki, ami igen gyakran vezet súlyos evészavarokhoz. Meddig kellene még fogynunk?  Talán így szerethetőbbek leszünk?

Mi a helyzet velem? Szeretem a testemet. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy barátságos viszonyban élek vele, és megadom neki azt, ami a legjobb. Nem támasztok a testemmel kapcsolatban semmiféle irracionális elvárást. Nem teszek magamra negatív megjegyzéseket, ha pedig nem tetszik valami, változtatok. Támadt egy ötletem. Mi lenne, ha önsanyargatás helyett inkább gatyába ráznánk az öntudatunkat. Mit szólnátok egy újabb kihíváshoz? Szeresd a testedet, és táplálj egészséges gondolatokat.

Fotó: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT



One thought on “Van még valami, ami ennyire megrázhatja a női testet?

  1. Diána

    Én pontosan ezért szeretem a hastáncot. Ebben a műfajban nem kell megfelelni a média vagy az aktuális divat elvárásainak. Imádom azt a folyamatot, ahogy a hastánc órák folyamán, formálódnak lelkileg a nők, és kezdenek el ragyogni. Ott csak te vagy és a tánc… Az a tánc ami az ősi női energiát ébreszti fel benned, és gyógyít, felemel, boldoggá tesz, hiszen megtanulod általa elfogdani és szeretni önmagad. Csak is ajánlani tudom a következő cikket azoknak, akik szeretnének megbizonyosodni arról, hogy keskeny vagy éppen széles csípővel, telten vagy vékonyan is ugyanolyan sugárzó, gyönyörű nő lehet, amire mindig is vágyott. Meg kell tanulni szeretni önmagunk.
    http://www.diana-oriental-dance.com/oktatas/a-hastanc-mindenkie

Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.