A tudás, amire minden nőnek szüksége van – Jótanácsok Michelle Obamától

Michelle Obama példakép minden nő számára. 2009 és 2017 között az Egyesült Államok első afroamerikai First Ladyje számos társadalmi ügy szószólója volt. Kampányolt az egészséges táplálkozás és a nők taníttatása mellett, támogatta a katonai veteránok családjait, és harcolt a gyerekkori elhízás ellen. Üzletasszony, ügyvéd, feleség és családanya egyszerre, mindemellett a stílusa is lélegzetelállító. 

A világ egyik legbefolyásosabb nője amellett, hogy férje sikereihez is hozzájárult, az élet minden területén sikeresen helyt áll. Okos, tudatos és szerény. 

Íme 10 bölcsesség Michelle Obamától, amit érdemes megtanulnunk tőle.

“Én egy remek példa vagyok arra, mi minden lehetséges, ha egy lányt egészen kicsi korától kezdve szeretettel és gondoskodással nevelnek. Az életem során számos különleges nő vett körül, akiktől megtanultam a méltóságot és nagyon erősnek lenni.”

“Amikor keményen dolgoztál, mindent jól csináltál, és átsétálsz a lehetőségek ajtaján, ne csapd be magad mögött az ajtót. Nyúlj vissza, és add meg másoknak ugyanazokat az esélyeket, melyek téged segítettek a sikerhez.”

“Az egyik legfontosabb tanítás, amivel felnőttem: Mindig maradj hű magadhoz és ne hagyd, hogy bárki eltántorítson céljaidtól. Ezért amikor negatív dolgokról vagy rosszindulatú támadásokról hallok, egyszerűen nem is veszem tudomásul. Egyáltalán nem fordítok rájuk energiát, hisz pontosan tudom, ki vagyok én. ”

“Lehet, hogy nem lesz mindig könnyű az életed és nem fogod tudni egyszerre megoldani a világ összes problémáját. De soha ne becsüld le az egyén jelentőségét, hisz a történelem már bebizonyította, hogy a bátorság ragályos és a remény önálló életre kelhet.”

„Lehet, hogy félünk, mert sebezhetők vagyunk, lehet, hogy elfogadtuk ezt az érzést és csendben maradtunk, mert senki sem hallotta meg a hangunkat. És mert lehet, hogy elhittük: vannak olyan emberek, akik nőként számba sem vesznek bennünket.”

“Tanultunk hálát és alázatosságot – például az embernek iránt, akiknek szerepe volt sikereinkben. Kezdve tanárainktól, akik inspiráltak minket, egészen a gondnokokig, akik tisztán tartották iskoláinkat… s megtanultuk értékelni mindannyiuk hozzájárulását, és tisztelettel kezelni mindenkit.”

“Ne engedj be olyan embereket az életedbe, akik lenyomnak és bátran bízz a megérzéseidben!

„Egy dolgot tisztázzunk: a hatalommal rendelkező férfiaknak semmi szükségük arra, hogy a nőket leigázzák, így fitogtatva erejüket. Azok, akik igazán erősek, a gyengéken segítenek, őket bátorítják.”

„Néha könnyebb igent mondani még egy szelet sütire, hisz elég kimerítő folyton nemet mondani, nem?”

„A jó kapcsolatok sosem okozhatnak fájdalmat.”

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.