Miért nehezebb szerelembe esni, ha tudatos vagy?

A blogon legtöbbször a tudatosság jó oldaláról beszélünk, most azonban egy kicsit a másik oldalt is szeretném megvilágítani. Hiszen ahogy mindennek, ennek is megvan a hátulütője. Van ugyanis, hogy a tudatos viselkedéssel és gondolkodással nehezítjük saját életünket. Ilyen nehezítés lehet, hogy a tudatos emberek nehezebben esnek szerelembe.

Ha valaki pontosan tudja mi az, amit szeretne és mi az, amit nem, hosszabb idő megtalálni azokat a kapcsolatokat, amik igazán értékesek. Egy ilyen ember ugyanis könnyebben észreveszi mindazt, ami rossz irányba viszi. Nem rohan kapcsolatból, kapcsolatba, és több időt ad annak, hogy kiderüljön, érdemes-e egyáltalán nyitni.

Négy ok, ami miatt nehezebben esnek szerelembe a tudatos emberek:

Egy tudatos ember sok mindent analizál. Jó megfigyelőként pedig hamar kiszúrja azokat a jeleket, amik nem biztos, hogy előre viszik.

 

Óvatos. Inkább vár, minthogy belerohanjon valamibe, ami pillanatnyilag jónak tűnik, aztán később rájön, megint ugyanazt a mintát követve választott. Az ilyen kapcsolatok vége pedig mindig….

 

Egy tudatos ember sokat foglalkozik azzal, hogy megtalálja önmagát, kiismerje vágyait, és tegyen is értük. Ez azt is jelenti, hogy szüksége van arra, hogy párja is szeresse önmagát és tudja, milyen irányokat követ, ne pedig csak úgy sodródjon.

 

A tudatos embernek szüksége van az énidőre, arra, hogy független legyen. Ki tud teljesedni önmagában. Nem csak a kapcsolatától vagy a másik embertől várja a boldogságot. Ezt pedig párjától is megköveteli.

Fotó: Alice Moore


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.