4×1 perces gyakorlat, hogy kiegyensúlyozott és szabad legyél a hétköznapokban! 

Azt mondják, nem árt néha lassítnai, és teljes valónkkal átélni a pillanatot ahelyett, hogy a nap 24 órájában szélmalomharcot vívnánk a határidőnaplónkkal. Az emögötti alapgondolat: Aki szünetet tart, megérkezik a pillanatba és önmagába. De te vissza tudsz rá emlékezni, mikor érezted magad utoljára kiegyensúlyozottnak és szabadnak? Mikor ittál meg úgy egy bögre kávét úgy, hogy közben ne a teendőidet listáztad volna a fejedben? 

Túlságosan gyakran töltjük a napjainkat futólépésben. Agyonhajszolt reggelek, feszített munkatempó, leadási határidő a nyakunkon, araszolás hazafelé a délutáni dugóban, játék a gyerekekkel, vacsora és rendrakás, és legtöbbször kilátásban sincs, hogy kiszakadjunk a hétköznapok taposómalmából. 

Mégis van megoldás! A mindennapi rutin közé szorulva is gyakorolhatod a tudatos jelenlétet. Mert a legkisebb lépést megtéve is haladunk előre, és a legkisebb változásal is alakíthatunk a hétköznapjainkon. Mindegy, hogy jógázol vagy rövid meditációkat végzel, ez mind jó út arra, hogy lelassítsd az életed, de mégis van az a helyzet, hogy még ennek sem tudsz időt szorítani a napjaidba. Mi ez esetre hoztunk Neked 4 olyan egyperces gyakorlatot, amit közvetlen ébredés után, a munkában és a metróban is elvégezhetsz. 

Íme 4 apró gyakorlat a tudatos jelenlétért, hogy kiegyensúlyozottabb legyél

Felkeléskor

Amikor felkelsz tudatosan figyelj az első lépéseidre, ahogy a lábaid a talajt érintik, majd a lépéseid finom gördülésére.

Munkában

Időközönként állj fel, nézz ki az abalakon, és finom kend be a kezeidet, majd erőteljes mozdulattal dörzsöld össze a két tenyeredet

Metróban

Figyeld meg magad körül az embereket, a gesztusaikat, mimikát, mintha színházban lennél.

Otthon

Tedd félre tudatosan a telefonod, és helyette sétálj egyet a kertben vagy a ház körül a friss levegőn. 

Felkészültél, hogy átadd magad az időtlenség édes pillanatainak? Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.