Tehénmeditáció – Ha hajlamos vagy a rosszkedvre, és sokszor ingerült vagy, neked is ki kell próbálnod!

Jellemző rád, hogy sokszor indokolatlanul dühös leszel, és úgy érzed, képtelen vagy uralkodni az érzéseiden? Könnyen felkapod a vizet és egy apró dolog is képes kihozni a sodrodból? A tehénmeditáció segítségével pillanatok alatt visszanyerheted belső nyugalmadat, és megőrizheted az irányítást önmagad felett. more “Tehénmeditáció – Ha hajlamos vagy a rosszkedvre, és sokszor ingerült vagy, neked is ki kell próbálnod!”

Semmit nem kell! Mindezt megteheted 

Emlékszel, amikor kisgyerekként játékosan, élvezettel és kíváncsisággal fedezted fel magad körül a világot, és ez sokszor őrületes felfordulással és fegyelmezetlenséggel járt, ezért a szüleid elkezdtek korlátozni benne? Gyerekként ebből mindössze egyetlen dolgot érzékeltem: A felnőttek mindent megtehetnek, amit szeretnének. Azóta eltelt 30 év, és most azt gondolom, felnőttként sokkal szigorúbb korlátok közé szorítjuk magunkat, mint annak idején a szüleink velünk tették. more “Semmit nem kell! Mindezt megteheted “

5 ok, amiért hálás lehetsz az ellenségeidnek

A Kegyetlen játékokból ismert mondást, miszerint   “Tartsd közel barátaid, de ellenségeid mégközelebb”  átalakítottuk kicsit. Mert miért is ne lehetne, hogy egyáltalán ne legyenek ellenségeink? Illetve csak addig, amíg rá nem jövünk nekünk mit jelentenek… Figyeljük meg, mit taníthatnak nekünk és gondoljuk át, miért akadunk ki annyira, hogy haragot vagy bármilyen más negatív érzelmet érzünk. Egyáltalán miért lehet, hogy ellenségnek címkézzük fel a másik felet? Az alábbi pár dologban biztos, hogy segíthet egy ellenség vagy egy erős negatív érzelmet kiváltó személy.   more “5 ok, amiért hálás lehetsz az ellenségeidnek”

Levél a jövőből – Te mit mondanál a 20 évvel idősebb önmagadnak?

Van kedved részt venni egy izgalmas projektben? Kíváncsi vagy rá, mit mondana a 20 évvel ezelőtti önmagad a jelenlegi életedről? Írj egy levelet saját magadnak, amelyben beszámolsz terveidről, elért sikereidről és a megélt kudarcaidról. Hogy miért jó mindez? Írás közben könnyen rátalálhatsz önmagadra. Ekkor tudatosul benned mindaz, amit érzel és amire vágysz. Gondolataidat levélbe önteni elismert coaching gyakorlat. Próbáld ki te is! Amit célul tűzöl ki magadnak és utána leírod, nemcsak a tennivalóidat teszi átláthatóbbá, hanem nagyobb eséllyel valósítod meg a leírtakat.  more “Levél a jövőből – Te mit mondanál a 20 évvel idősebb önmagadnak?”

3 dolog, hogy tovább tudj lépni a beragadt élethelyzetből

Biztos vagyok benne, mindenkinek volt már, hogy egy bizonyos élethelyzetből nem tudott kikászálódni, mert hiányzott a döntés a cselekvéshez. Érthetetlen ilyenkor mi az, ami beleragaszt minket. Lehet ez a megszokás, a félelem, a fájdalom, a lelkiismeretfurdalás vagy hogy úgy érezzük ezt vállaltuk és büntetjük magunkat a körülményekkel.  more “3 dolog, hogy tovább tudj lépni a beragadt élethelyzetből”

Büntető kapcsolatok – ezért ragadunk bele a rosszba

Aki gyerekként mérgező kapcsolatokat látott maga körül, felnőttként is hajlamos az ilyen típusú választásra, legyen szó barátokról vagy szerelmi kapcsolatokról. Mindenki sérült valamennyire, az viszont, hogy ezt hogyan kezeljük csak és kizárólag rajtunk múlik. Gyerekkori sérüléseinkkel, hiányosságainkkal szembesülnünk kell, feldolgoznunk és tovább lépnünk ahhoz, hogy ne vetítsük ezt ki a körülöttünk lévőkre.  more “Büntető kapcsolatok – ezért ragadunk bele a rosszba”

Hogyan legyél önmagad az online világban? Útmutató a nehezebb napokra!

Egyre többen döntenek úgy az utóbbi időben, hogy deaktiválják a facebook profiljukat – talán törölnék is sokan, ha az olyan egyszerű lenne. Valamelyik nap azon gondolkoztam, mi lenne, ha egyszerűen kikapcsolnám én is magam a virtuális térből, de még mielőtt kipróbáltam volna rájöttem, mennyi mindenben hasznos, így arra jutottam, csak meg kell tanulnom okosan bánni vele. more “Hogyan legyél önmagad az online világban? Útmutató a nehezebb napokra!”

4 értékes technika, amely segít megállítani a szorongást

El tudod képzelni az életedet szorongás nélkül? Ez az érzés életünk lényeges része, amit mindanniyan megtapasztaltunk már, és sokszor olyan tettekre sarkall minket, amelyek kellemetlenek a számunkra.  A folyamatos szorongás csak egy rossz szokás, amely veszélyt jelent a mentális egészségünkre. Te döntöd el, hogy táplálod tovább magadban, vagy néhány hatékony gyakorlat segítségével megszabadulsz tőle.  more “4 értékes technika, amely segít megállítani a szorongást”

Page 1 of 9
1 2 3 9