Így szabadulj ki az áldozatszerepből

Gyakran érzed magad áldozatnak? Sokszor olyan érzésed van, hogy ki vagy szolgáltatva a sorsnak, és bármit teszel, nem tudsz változtatni az életeden? Mindig találsz kifogásokat, olyanokat mint: Dehát gyerekeim vannak! Ki kell fizetnem a lakbért! Már túl késő! Nem vagyok képes rá! De mi lenne ha mégiscsak menne a dolog? Hogyha az életedet még ma megváltoztathatnád. Hogyha mától kezdve az álmaid szerint élhetnél.

Ha elovasod a tippjeinket, pontosan ezt fogod tenni, mert minden egyes pillanatban megvan az esélyed rá, hogy a saját kezedbe vedd és meghatározd az életed. Egyet kell tenned hozzá. Gyere ki az áldozat szerepéből és legyél proaktív az életedben. 

Kívácsi vagy rá, hogy ezt lépésről-lépésre hogyan tudod megvalósítani? Most megmutatjuk neked. 

7 lépés, hogy kilépj végre az áldozat szerepéből:

1. Ahhoz, hogy kilépj ebből a szerepből, a legfonotsabb, hogy felismerd, az áldozat szerepe mögé bújva éled az életed. Ne feledkezz meg arról, hogy ezért semmiképpen sem szabad elítélned magad. Nem szándékosan kerültél ebbe a szerepbe. Hogyha elfogadod magad olyannak amilyen vagy, ezzel már megtetted az első lépést a változás felé. 

2. Hozz döntést arról, hogy elhagyod az áldozat szerepét. Hagyj fel a kifogásokkal, az önsajnálattal és mások hibáztatásával. Ígérd meg magadnak, hogy ez mostantól máshogy fog működni, és erre a döntésedre minden nap emlékeztesd magad.

3. Tudd, hogy minden pillanatban szabadon dönthetsz. A legtöbb ember azt hiszi, hogy nincs választása. Ez hamis. Mindig van választásod. Még ma felmondhatsz, az idegesítő barátaidnak búcsút inthetsz, vagy elutazhatsz Hawaiira. Hogyha ezt nem teszed meg, ez nem azért van, mert nem tudod megtenni, hanem mert nem akarod. Ezeket a döntéseket azért nem hozod meg, mert nem vagy képes a döntésed következményeinek vállalására. 

4. Változtasas a nézőpontodon, és próbáld a helyzetet más szemszögből megközelíteni. Szemléld az életedet a NEM ÁLDOZAT perspektívájából. 

5. Vállald a felelősséget az életedért. Kérdezd meg magadtól minden egyes helyzetben: Mit tehetek én azért, hogy megváltoztathasd az életed? Kezdetben azon kapod magad, hogy teljesen elhagyatottan érzed magad és azt gondolod, hogy úgysem tudsz semmit változtatni. Ez teljesen normális. Legyél türelmes magadhoz. Egy idő után meg fogod tanulni, hogy átvedd saját magadért és az életedért a felelősséget.

6. Fogadd el, amin nem tudsz változtatni. Vannak olyan helyzetek az életben amit nem befolyásolhatunk. Ez mégsem ok arra, hogy áldozatnak érezd magad. Nézd meg még egyszer a 4-es pontot. Mindig megvan a választásod, hogy hogyan gondolkozz egy eseményről, és hogyan értékeld azt.

7. Erősítsd az öntudatodat. Az áldozati szerepkör összefüggésben van az önmagadról alkotott képről. Minél gyengébbnek és elesettebnek látod magad, annál nagyobb valószínűséggel tekinted magad áldozatnak. Éppen ezért dolgozz az önértékeléseden. Aki magát belül erősnek érzi, és úgy gondolja, hogy az életét a kezében tartja nem csinál magából áldozatot. 

Most, hogy ismered ezt a hét lépést, meghozhatod a döntést, hogy örökre elhagyod az áldozat szerepét, és kezedbe vedd az életed irányítását.

Készen állsz a változásra?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.