Felrobbant az életed? 5 tipp, hogy újrakezdj mindent

A változás legtöbbször heves viharok közepette érkezik és képes akár egyszerre mindent kisöpörni. Persze valahol legbelül mindig számítunk erre a robbanásra, érezzük és tudjuk, hogy itt az ideje, csak hát félünk, így nem nézünk szembe vele. Ezért aztán végül mégis váratlanul ér.

Sokkoló érzés elveszteni mindent. Tapasztaltam én is évekkel ezelőtt. Hetek, napok leforgása alatt minden, amit biztosnak hittél nincs többé. Munka, párkapcsolat, otthon vagy akár mind egyszerre. Először csak azt kérdezgeted vajon hol rontottad el? Hogy tűnhet el így minden, amiben egészen eddig hittél?

Nehéz időszak ez. Megérteni, hogy az egyetlen biztos dolog az életünkben a változás, fájdalmas tapasztalás mindenkinek. De idővel felcsillan a remény és rájössz, nagy ajándék ez. Hisz tulajdonképpen tiszta lapot kaptál és esélyt arra, hogy tényleg önmagad lehess. Hogy változtathass és úgy élj, ahogy igazán szeretnél, ne pedig úgy, ahogy megszoktad. Felfordulás és robbanás nélkül ugyanis nincs más, mint a megszokott sodródás. Úgy pedig minőségi változást nehezen érhetünk el.

Talán ez a pár tipp segíthet, hogy kiigazodj egy ilyen komplikált élethelyzetben is!

Priorizálj!

Első körben a legfontosabb, hogy megtaláld a belső egyensúlyt. Ha az megvan, tovább lehet lépni a rendrakásban körülötted. Szánj időt arra, hogy megtaláld önmagad. Ki vagy te, mit szeretsz, mire vágysz és mire nem? Keresd meg a munkát és a hivatást, amit szívesen csinálsz nap, mint nap. Az utat, amit vállalni tudsz és amiben teljes lehetsz.

Teremts nyugodt környezetet

Teremtsd meg magadnak a biztos környezetet, az otthon melegét, ahol fejlődni tudsz. Ne mástól vagy másoktól várd el, hogy megteremtsék helyetted. Neked kell megalkotnod a feszültségmentes légkört. Ha ez egy kávézóban van, ahol nem zavar senki, akkor ott, ha pedig az otthonodat is ki tudod alakítani így, akkor tedd meg.

Légy türelmes

Ahhoz, hogy mindent megérts az életedben, időre van szükséged és sok-sok tapasztalásra. Ne akarj mindent egyszerre megoldani, mert nem fog menni. Adj időt magadnak és az élethelyzetednek. Keresd a válaszokat a múltadban, de ne hagyd, hogy ezért ne tudj tovább lépni a jelenedben.

 

Dolgozz meg azért, amit szeretnél

Az álmokból úgy lesznek célok, ha keményen megdolgozol értük. A befektetett munka mindig meghozza a gyümölcsét, de kell hozzá a szorgalom és az alázat.

Bízz magadban

És arra is figyelj, hogy olyan embert válassz magad mellé, aki támogat és bízik benned. Ha a párod folyamatosan kishitű akár önmagával, akár Veled szemben, az visszahúz. Próbáld neki megmutatni, hogy a sok pozitív energia, a kitartás és a hit mi mindenre képes. Tanítsd meg őt bízni! Ráadásul ez nem csak neki, magadnak is extra erőt adhat.

+1 Vedd észre a pozitív jeleket! Ahhoz, hogy megvalósítsd mindazt amit elterveztél, lépcsőkön keresztül vezet az út. Figyelj, ha pozitív visszajelzéseket kapsz, mert ezek adhatnak erőt, hogy tovább menj!Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.