Elég bátor vagy, hogy újrakezdd?

Életünk bizonyos pontjain a jelen teljesen kettévágja a múltat és nem létezik más csak az előtte és az utána. Hozzá kell tennem legtöbbször nem boldog események választják el ezeket a napokat. Bár azt gondolhatjuk, legnehezebb időszakaink ezek, mégis talán a legnagyobb lehetőségünk is egyben.

Ilyenkor esélyünk van egy olyan életet megalkotni, amire valóban, legbelül vágyunk. Hiszen ha úgyis minden megváltozik, miért ne csináljuk egészen máshogy? Most változtathatunk azokon, amiken eddig nem mertünk, mert túl sok nehézséggel, lemondással, következménnyel jártak volna. De ha úgyis minden borul, miért ne borulhatna úgy, hogy az később majd a legjobb legyen nekünk?

Mindenkivel megesik, hogy újra kell kezdeni. És legtöbbször nem is egyszer fordul elő életünk során. Az ilyenkor érzett kín pokoli tud lenni. A rossz napok azonban megmutatják, milyen emberek vagyunk. Rávilágítanak arra, mi rejlik a lelkünkben és segíthetnek, hogy érvényesüljön mindaz, amire képesek lehetünk.

“Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.”

/George Eliot/

Kevesen hiszünk igazán önmagunkban. Még egy hatalmas egóval bíró ember sem biztos, hogy szereti magát vagy tudja, mi mindenre lehetne képes. Megszokásaink és félelmeink legtöbbször gátolnak abban, hogy kibontakozzunk.

Fotó: Yoann Boyer

Borzasztóan hangzik, hogy valami nehézségnek kell jönnie ahhoz, hogy változtassunk, mégis legtöbbször így van. Magunktól nem megy. Nem látjuk a jót, amíg a rossz ki nem szúrja a szemünk. Ezek a krízisek azonban a legtöbbet tudják kihozni belőled. Egy-egy csalódás, veszteség, szakítás, munkahely váltás, fájdalom vagy nehézség meglök, hogy végre vállald önmagad! Olyan életet élj, amit igazán a lelked mélyén szeretnél, csak eddig féltél tőle!

“Remélem olyan életet élsz, amelyre büszke vagy. Ha mégsem, remélem, elég erős vagy ahhoz, hogy újrakezdd.” 

/F. Scott Fitzgerald/

Ne a múltat akard megváltoztatni, hanem csak próbálj meg hatni a jövőre. Van egy pont, amikor rádöbbensz, itt az ideje, hogy megmutasd a világnak, mi is rejlik benned. Hogy alkoss valami maradandót. Éld meg, aki vagy és élvezd a szabadságot amit az újrakezdés adhat!

Neked hány ilyen volt eddigi életedben?
Képes voltál/vagy a fájdalmat energiaként felhasználni?
Meg mered élni őszintén az érzéseid és azt, aki vagy?
Elég bátor vagy ahhoz, hogy újrakezdd?

Fotó: Alexandru Zdrobău


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.