5 kivételes ok, amiért érdemes visszatekintened a múltba

A múltunk tele van történetekkel. Fájóval, szerethetővel, szórakoztatóval. Mind már csak emlék. Mégis minden megélt pillanat egy-egy építőköve aktuális életünknek. Ezért is fontos, hogy elfogadjuk és feldolgozzuk azt, ami velünk történt. Azt mondják, ami történt megtörtént, tanulj belőle és engedd el. Soha ne nézz vissza.

Mégis vannak kivételes helyzetek, amikor vissza kell tekintenünk a múltba, hogy a jelenben tovább tudjunk lépni, illetve meghozhassuk a megfelelő döntéseket.

Íme 5 nyomós ok, amiért érdemes megállnod és visszatekintened.

1.  Emlékeztesd magad, honnan jöttél, és mekkor utat tettél meg. Sokszor túlságosan szigorú vagy önmagaddal szemben, ha elsőre nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy azt eltervezted, könnyen elbátortalanodsz. Ilyenkor erdemes nézőpontot váltanod, és figyelmedet a múltra irányítani. Arra fókuszálj, hogy milyen messzire jutottál, ahelyett, hogy azt figyelnéd, mekkora út áll még elötted. Készíts egy listát az elért eredményeidről, és naponta többször pillants rá. Legyél büszke magadra. Mindent jól csinálsz. Szükséged van a pozitív megerősítésre ahhoz, hogy végig tudj menni a sikerhez vezető úton.

2.  Legyél empatikus, ne alkoss elhamarkodottan véleményt. Mielőtt ítélkeznél egy másik ember felett, tekints vissza a múltba. Biztosan te is voltál már hasonlóan kellemetlen helyzetben. A kritika helyett gyakorolj együttérzést, ezzel segíthetsz konstruktívan megoldani a problémát.

3.  Idézd fel a kedves emlékeket. Visszaemlékezni a szépre többszörösen is előnyös. Ahhoz, hogy maradéktalanul megértsd azt az embert, aki ma vagy, fel kell idézned a múltat. Ilyenkor fontos, hogy a szép emlékekre fókuszálj a negatívak helyett. Olyanokra, amelyek erőt adnak és felvidítanak, ha bánatos vagy. Ettől majd könnyebben rendbe jössz.

4.  Időközönként emlékeztesd magad arra, mi a küldetésed. Ha sokáig úton vagy, könnyen elfelejtheted, miért is indultál. Mielőtt teljesen kimerítenéd az energiáidat, emlékeztesd magad, mit miért csinálsz. Így jobban be tudod osztani az erődet, és sikeresen véghez viheted, amit elterveztél.

5.  Fedezd fel a múltbeli negatív történések mögötti pozitív jelentést. Gondold át, mi miért történhetett. Ahelyett, hogy harcolnál ellene, vond le a következtetést, és tanulj belőle. Ettől csak erősebb leszel. Valójában ez minden sikeres ember titka. 

 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.