Akarod, hogy az élet Neked dolgozzon? 1000 fontos kérdés, amelyet fel kell tenned magadnak!

Kaptam egy könyvet karácsonyra. Nem is akármilyet. Gondolhatod, ha december 25-én hajnalban ezt tanulmányozom a fa alatt. Életem első önismereti könyvét tartom a kezemben. Valahogy sosem volt időm ilyesmire, de egy dologban biztos vagyok. Minden idejében talál ránk az életben. Sem előbb, sem később. Éppen ezért, ezt égi jelnek tekintettem, és elhatároztam, hogy nem halogatom tovább, elkezdek dolgozni magamon. Most. Tökéletes az időzítés. Egyébként is, van néhány halaszthatatlan kérdés, amit még az idén feltétlenül fel kell tennem önmagamnak. 

Az a típusú ember vagyok, aki a saját hajánál fogva húzza ki magát a bajból. Éppen ezért számos jól bevált túlélési technikával rendelkezem, és a váratlan helyzetekben is egészen feltalálom magam. Mostanában mégis jóval többet aggódtam és stresszesebb voltam a kelleténél. Túlfeszítettem a húrt. Előfordul, hogy annyira nem figyelünk magunkra, hogy igazából észre sem vesszük, nem vagyunk jól. Ilyenkor kell megálljt parancsolni magunknak, különben az élet küld minket kényszerpihenőre. Szerencsére még idejében észbe kaptam, és beláttam nem lehet egyszerre mindent megvalósítani. Nem lehetek egyszerre tökéletes anyuka, odadó feleség, megértő barátnő, és a karrierjét építő önmegvalósító nő. Noha hosszútávon mindannyian ezen dolgozunk, mégis érdemes egyszerre csak egyetlen dologgal foglalkozni.

Olykor újra kell tervezni az életünket. Mindannyian követünk el hibákat és hozunk helytelen döntéseket. De tudod mi a legjobb az egészben? A hibáidból okulva rengeteg új dolgot tanulhatsz és tapasztalhatsz meg, és mindig változtathatsz, ha a körülményeiden nem is, de a hozzáálláson mindenképpen. Csak rajtad múlik. Tőled függ minden. Gondolj csak bele, mennyi mindenen túl vagy már, és mennyi mindent tanultál belőle. 

Sokszor önmagunkat szorítjuk korlátok közé, ezzel megakadályozva magunkat a  fejlődésben. Pedig legtöbbször elég lenne egy jól irányzott kérdés és némi belátás. Alyss Thomas könyve az 1000 fontos kérdés, amelyet fel kell tenned magadnak éppen ebben segít. Kérdez. És erre is buzdít, hogy kérdezz magadtól, minél többet és minél alaposabban.  A feltett kérdéseken keresztül segít új megvilágításba helyezni és tisztázni régi megoldatlan helyzeteket, sérelmeket. Segít nézőpontot váltani és urrá lenni a gondolataidon.

Boldog vagy? Megkérdezted ezt már magadtól korábban? Azt mondják, ha fel tudjuk tenni a helyes kérdést, már a választ is tudjuk rá. Vannak az életben legrosszabb pillanatok. Esetenként mindannyian elakadunk. Mintha kátyúba kerültünk volna. És nem látjuk a kiutat. Ilyenkor arra gondolunk, jó volna egy segítő kéz. Pedig az egyetlen lehetséges megoldás, ha mi segítünk saját magunkon.  Bíznod kell magadban annyira, hogy tudd, történjék bármi az életedben, képes vagy megkűzdeni vele. A könyv megannyi hasznos megoldást kínál mindennapi problémáidra, és segít felülkerekedni önmagadon, hogy az élet végül is neked dolgozzon.

Közeleg az év vége. A nagy számvetések, lezárások és elengedések ideje. Új naplót vásárolunk, fogadalmakat teszünk, és terveket szövünk  a következő esztendőre. Mert nem élhetünk bele csak úgy a nagyvilágba, bármennyire is egyszerűen hangzik. Ahhoz, hogy megfelelően működjünk a hétköznapokban, az életünket jól meg kell szervezni. Ezért is döntöttem úgy, hogy most először a két ünnep közötti időt magamra szánom. Lecsendesedni, és magamba nézni, ez az, amire most vágyom. Hagyj magadnak egy kevéske időt erre Te is. Még év vége előtt állj neki, és írd össze, mi az amit 2016-ban elértél, mi az ami még megvalósításra vár, merre tartasz, és hová szeretnél eljutni a 2017-es esztendőben. És még valami. Az újévi fogadalmadat feltétlenül oszd meg egy számodra fontos emberrel, így ha majd kibúvókat keresel, mindig lesz egy ember, aki figyelmeztet,  egészen mást ígértél magadnak. Ne feledd! A tudatosság hatalmas erővel bír. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.