Átalakítás miatt ZÁRVA

A fejünkben élő vágyképek, a sok inger és a szüleinktől hozott minták sokszor kuszálják össze választásainkat. De ahogyan a Tükröm a párom című írásban (ITT) is említettem már, minden átírható. Minden csak rajtunk múlik. Néha szükségünk van arra, hogy bezárjunk minden kifelé irányuló utat, és csak és kizárólag saját magunkkal foglalkozzunk. Nem kell ehhez, hogy egyedül éljünk. Hiszen ha ez a feladatod, az élet úgyis eléd hozza azt a helyzetet, amiben lesz időd arra, hogy magaddal foglalkozz. Egy barátnőm például a távkapcsolatában éli jelenleg ezt meg. Nem a körülményeken, hanem csakis rajtad múlik, mikor szánod rá magad, hogy kicsit minden ajtót bezárj és rendszerezd saját, belső világod. Mert habár sokszor az ember megfogalmazza ki ő és merre tart, mégis nehéz a pontos irányt igazán jól belőni. Rajta járni meg aztán még nehezebb.

Az ember azt vonzza, amilyen ő maga. Tehát ha jól összerakod ki vagy, mi tesz boldoggá és mire is van szükséged, a megfelelő társ is megérik, vagy megérkezik a helyzetbe. Te elgondolkoztál már azon, mi az, ami igazán boldoggá tesz egy kapcsolatban? Hogy mik azok az értékek, amik szerint élni szeretnél? Hogy mi az, ami nagyon fontos és mi az, ami kevésbé? Ha nem, hát itt az ideje.

zarva3

Tehát ízlés szerint vegyél egy nagy bögre kávét, teát, vagy egy pohár bort és tedd fel magadnak a kérdéseket, amik segíthetnek abban, hogy a Nyitva táblán már csak olyan ember jöjjön be, aki felemel, motivál, segít fejlődni és kiegészít Téged. Persze ne felejtsd el meg is válaszolni őket…

Milyen erősségeim vannak?

Milyen gyengeségeim vannak?

Mit tudok adni egy párkapcsolatban?

Mi az, amit kapcsolati szinten gyengeségemnek érzek? Miben fejlődnék?

Mi az, amit szeretnék egy kapcsolatban megélni? Milyen vágyaim, szükségleteim vannak egy párkapcsolaton belül?

Mi az, ami a legfontosabb ezek közül? Mik számomra a prioritások?

És természetesen ha párkapcsolatban élek, megkapom-e ezeket a másik embertől?

Ha nem, hogyan lehetne megbeszélni ezt? Hogyan lehetne változtatni?

zarva

A jó szex és a vágy elengedhetetlen, de hosszú távon mindig kevésnek bizonyul. Fel kell azt a listát tölteni emellett sok olyan dologgal, amitől a kapcsolat valódi lesz. Amitől a párod nem csak a szeretőd, de a barátod és a társad is egyben. És igen, időnként bizonyos pontokért többet kell dolgozni, hogy gördülékenyebb legyen. Hisz semmi sem tökéletes. Annyi időt töltünk azzal, hogy elemezzük, mi zajlik körülöttünk. De azzal viszonylag ritkán foglalkozunk, hogy pontos képet fessünk arról, mit is szeretnénk valójában. És hogy amiben vagyunk, az megfelel-e ennek. Hogy lehet ez? Talán ijesztő tudni, mit is akarunk? Vagy csak lusták vagyunk ezeket átgondolni? És mi történik akkor, ha kiderül, nem is a megfelelő ember van mellettünk? Vagy félünk, hogy mi van, ha nem is jön már? És ha már megjött, de észre sem vettük, mert úgy haladtunk tova kis listánk összeállítása hiányában, hogy fel sem tűnt, igen, ő volt az?

Egy biztos. Akár kapcsolatban élsz, akár egyedül, a kérdésekre adott válaszok biztos irányt mutatnak önmagaddal és vágyaid tárgyával szemben.

Fotó: Pinterest, Pinterest, ITTHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.