Levél a jövőből – Te mit mondanál a 20 évvel idősebb önmagadnak?

Van kedved részt venni egy izgalmas projektben? Kíváncsi vagy rá, mit mondana a 20 évvel ezelőtti önmagad a jelenlegi életedről? Írj egy levelet saját magadnak, amelyben beszámolsz terveidről, elért sikereidről és a megélt kudarcaidról. Hogy miért jó mindez? Írás közben könnyen rátalálhatsz önmagadra. Ekkor tudatosul benned mindaz, amit érzel és amire vágysz. Gondolataidat levélbe önteni elismert coaching gyakorlat. Próbáld ki te is! Amit célul tűzöl ki magadnak és utána leírod, nemcsak a tennivalóidat teszi átláthatóbbá, hanem nagyobb eséllyel valósítod meg a leírtakat. 

Vágyaid jó részét jól ismered, de vannak olyan álmaid és kívánságaid amelyek tudatalattid mélyén bújkálnak, és meglévő eszközeid segítségével nem tudsz hozzájuk férni? Vajon milyen szerepet játszhatnak ezek a nem ismert vágyak és szándékok a hétköznapjaidban? Szívesen foglalkozol ezekkel, vagy az összeset betetted egy nem kinyitandó fiókba? Ha igen, akkor itt az ideje kihúzni a fiókot, és szemügyre venni a tartalmát. 

Hogy miről szóljon a levél? Meséld el az életedet pontosan úgy, ahogy kívánod, hogy történjen. Például írhtasz egy ünnepi beszédet magadnak, amit az 50. születésnapodon mondanál el, hogy milyen fantasztikus dolgokat élltél át és milyen megpróbáltatásokon jutottál túl sikeresen eddigi életedben. Vagy akár írhatnál a 20 éves önmagad szemén keresztül is. Milyen álmaid voltak, és ebből mit sikerült megvalósítanod? Hogyan szerettél volna akkor élni, és ehhez képest hogyan élsz most? Például kezdheted így is: “Kedves Anna, amikor olvasod ezt a levelet, remélem egy nagy lakásban élsz a belváros közepén, és olyan munkád van, amiben kedvedre kiélheted a kreativitásod…” 

A módszer sikere abban rejlik, hogy az agyunk egy kitalált történetet és a realitást alig tudja megkülönböztetni. Azok a dolgok, amiket magunkhoz írtunk, eljutnak a tudattalanunkba, és ott változásokat idézhetnek elő. Ezek a víziók új struktúrába rendezik a magunkról alkotott képet. Így megváltoztathatod  a gondolkodásodat és ezáltal a  viselkedésedet. Ezért, amikor írod magadnak a levelet, fogalmazz minél részletesebben és pontosabban.

Ha megijeszt az üres lap látványa, és nem tudod, hogyan kezdj hozzá a feladathoz segítségül adunk néhány támpontot, amelyet követve egyszerűen megírhatod a levelet önmagadhoz:

1. Jelen helyzet leírása, amiben most élsz.

2. Mi a cél, és mi az, amin változtatni szeretnél?

3. Milyen úton akarod ezt elérni? 

Egyetlen levél nem fogja az egész életedet megváltoztatni, de segít vizionálni a vágyott jövő képét, és segít, hogy elhidd végre, életed fogatókönyvét te írod, amelyben te vagy a főszereplő, és azt is szabadon meghatározhatod benne, amit tenni szeretnél. 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.