3 dolog, hogy tovább tudj lépni a beragadt élethelyzetből

Biztos vagyok benne, mindenkinek volt már, hogy egy bizonyos élethelyzetből nem tudott kikászálódni, mert hiányzott a döntés a cselekvéshez. Érthetetlen ilyenkor mi az, ami beleragaszt minket. Lehet ez a megszokás, a félelem, a fájdalom, a lelkiismeretfurdalás vagy hogy úgy érezzük ezt vállaltuk és büntetjük magunkat a körülményekkel. 

De most nem is az okokról akartam írni, sokkal inkább arról, hogyan lehet kijönni belőle és hogy hogyan tudod felépíteni tudatosan a döntést a változás irányába.

1 Önismeret

Sajnos kikerülhetetlen, hogy jól ismerd önmagadat és legtitkosabb vágyaidat. Akkor lesz ugyanis stabil és hosszú távú a döntésed, ha tudod, milyen vagy, mire vágysz és így határozod meg az irányokat is. Körülmények és megfelelések nélkül. Ha bizonytalan vagy, még ha döntenél is, vissza fogsz menekülni oda, ahonnan jöttél. A nagy szabadságban ugyanis nem fogod tudni, mi legyen és azonnal egyszerűbbnek látod majd visszatérni a biztos rosszba.

2. Milyen lehetőségeid vannak?

Mielőtt kilépsz egy biztos élethelyzetből, szükség van arra, hogy átgondold az opciókat. Milyen reális irányok vannak előtted, és melyik az, amelyiket igazán szeretnéd?

3. Döntés

Minél tovább húzod a döntést, annál nehezebb lesz meghozni és annál több következménnyel kell számolnod. A dolgok ugyanis idővel begyűrűznek, így a halogatás nem segít, inkább még nehezebb helyzetet okoz. Ha tudod, mire vágysz és látod magad előtt az irányok között azt, amire legbelül vágysz, el kell ugrani. Ez azért nehéz, mert rövid távon ezek az ugrások nagy fájdalommal járnak, hosszú távon azonban egy egészséges, boldog és kiegyensúlyozott életet tudsz felépíteni általa.

Fotó: Brooke Cagle

Ha mindig rövidtávokban gondolkozol, csak azt nézed, most mi a jó. Ahhoz azonban, hogy valahova elérj a jövőben, rövid távon áldozatokat kell hozni, ezek pedig sokszor kényelmetlen élethelyzeteket, nehézségeket generálnak, de megéri!

Soha nem késő elkezdeni azt az utat járni, amire valóban, legbelül vágysz!

Borítókép: Hian Oliveira


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.