Egyszer fent, máskor lent

Ki ne ismerné az élet nagy igazságát, hogy minden hullámzik, és minden folyamatosan változik. Az interneten böngészve, olykor mégsem ez a mondat fogalmazódik meg bennem. A közösségi média előnye és hátránya egyaránt, hogy mindenki azt kommunikál magáról, amit szeretne. Főként szép és jó dolgokat. Mindent be lehet csomagolni, ha jól van tálalva, mindenki megveszi. Te pedig, külső szemlélő már csak azt látod, hogy körülötted minden és mindenki olyan tökéletes és olyan jól van. Teljesen mindegy, hogy mi a valódi tartalom mögötte. Az számít csak, hogy amit eladnak vele, az a „perfection“ jegyében történjen. Tökéletes karrier, tökéletes család vagy egy tökéletes párkapcsolat, a tökéletes élettel. Vajon azokat a bizonyos hullámokat tekintve, valóban alulmaradtam azért, mert éppen egy ponton nem tudom ugyanazt az eredményt felmutatni?
Gondolom már veled is előfordult, az igazat megvallva velem többször megesett, hogy rágtam magam azon, neki miért megy, ha nekem nem. Ha rossz passzban vagyok, nem kelt jó érzést bennem, hogy mindenki milyen tökéletes életet él. Ő miért tart ott, ahol? Én hogyhogy képtelen vagyok eljutni olyan gyorsan oda? Tudod mi az érdekes? Ezeknek a köröknek a végén mindig ugyanoda térek vissza. Rájövök arra, hogy elégedett vagyok az életemmel, hogy szeretem magam és hogy igenis értékes az a sok minden, ami körülöttem van. Még ha nem jár hozzá mindig nagy csinnadratta, akkor is. Ilyenkor mindig mérlegelem a helyzetet. Vajon tökéletes mindaz, amit az interneten látok? Mit élek én meg képek nélkül?
Pillanatokat. Kitartást. Pillanatokat, amelyek a hibáiktól válnak tökéletessé. Kitartást, a céljaim eléréséhez, még akkor is, ha néha falakba ütközöm. Hálát. Ezzel fekszem esténként. Remélem, hogy mindenki, aki kifelé folyamatosan bizonyítani szeretne a külvilágnak, befelé is rendben van. Remélem, hogy hálát ad azért, amit az élettől kapott. Vigyáznunk kell arra, amink van, hiszen köztudott tény: Egyszer fent, máskor lent. Az élet senkit nem kímél ettől.

Fotó: PinterestHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.