Elégedetlen vagy az életeddel? 5 hatékony módszer, amivel sikeresen változtathatsz rajta!

Semmi sem tart örökké. Egyetlen biztos dolog van az életben. A változás. Ott van benne a búcsú fájdalma, a bizonytalanságtól való félelem, és az údonság ígérete. A legtöbben rosszul viseljük, és hajlamosak vagyunk a  végsőkig ragaszkodni olyan élethelyzetekhez, amelyek már régen nem a boldogulásunkat szolgálják.  Sokszor csak az utolsó utáni pillanatban, külső kényszer hatásásra kezdünk el cselekedni, amikor óriási nyomás nehezedik ránk. Mégis, hogyan lelhetnénk benne nyugalmat, ha egyáltalán nem tudunk felkészülni rá?

Ne várd meg, amíg a problémák a sarokba szorítanak.  Gondolkodj előre, használd ki a stresszmentes időket új tervek készítésésre.  Fektess bele elegendő energiát, szedd össze minden bátorságodat, és kezdd el másként csinálni, mint eddig. Ess túl rajta, és tedd meg a kezdő lépést még ma. Ettől kezdve nap nap után egy kicsivel minden egyszerűbb lesz, és egyszer csak azon kapod magad, megcsináltad, a saját erődből változtattál az életeden.

Fotó: Sergey Zolkin

5 intő jel, amiről biztosra veheted, életed azonnali átalakításra szorul, és 5 hatékony módszer, amivel sikeresen változtathatsz rajta.

1. Mostanában nem mennek jól a dolgaid. Elégedetlennek érzed magad. Egyre kevésbé boldogulsz életed megszokott keretei között, annak ellenére, hogy ezeket éppen te alakítottad ki magadnak.  

Megoldás: Ha megtörtént a felismerés, vonulj félre és gondold végig, melyik az a terület amelyen mindenképpen változtatni szeretnél. Az életed melyik területén érzel zavarokat? Párkapcsolat, munkahely, egészség, emberi kapcsolatok, önmegvalósítás? Merj irányt változtatni, új terveket kovácsolni, és dolgozni a boldogságodon. Lehet hogy a körülményeiden most nem tudsz változtatni, de az életszemléleteden és a szokásaidon bármikor. Csak tőled függ. Az élet értelme a folyamatos fejlődés. Új tervek, új életcélok, újabb emberek, új kihívások, és Neked a lehető leghamarabb alkalmazkodnod kell az újdonságokhoz. Ha képtelen vagy a változásra, úgy saját jobbléted elé gördítesz akadályt.

2. Ugyanazt a problémát újra és újra megkapod. Úgy érzed, Te mindent megtettél, mégis időről időre ugyanoda jutsz vissza.  Nézz mélyen magadba. A változás szembesülés nélkül elképzelhetetlen. A probléma oka, és a megoldás is benned van. Ahhoz, hogy bármin is változtatni tudj, elsőként közel kell kerülni önmagadhoz.  Talán éppen ezért félünk annyira a változástól.

Megoldás: Megvagy? Akkor most írd le, mi az a változás, ami az adott területen javítaná a közérzetedet. A nehezén már túl vagy, de hosszú út vezet a célig, ezért keress olyan embereket, akik inspirálólag hatnak rád, és segítségedre vannak, ha elakadnál. 

Fotó: Brooke Lark

3. Mindent elértél, amit az elmúlt öt évben célként tűztél ki magad elé, mégis állandó hiányérzet gyötör. Amiért annyi éven át keményen dolgoztál, mégesem tesz igazán boldoggá. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, vajon teljesen őszinték voltunk magunkhoz, vagy hagytuk, hogy a külső elvárások megtévesszenek.

Megoldás: Figyelj magadra és halgass a megérzéseidre! Szedd össze minden erődet. Higgy benne, hogy képes vagy kilépni a régi, elavult keretek közül, amelyek már nem szolgálják előrejutásodat. Ne csak beszélj róla, vidd véghez az akaratodat.

4. Másokat kezdesz hibáztatni azért, mert képtelen vagy egy adott helyzetből kilépni. Ilyenkor nézd mindig azt,  pusztán te magad mire vagy képes, mit tudsz megtenni önálló erőből, a másik segítsége nélkül. Nézz körül jól, és vedd számításba az összes lehetőségedet és képességedet. Hidd el, minden eszközzel rendelkezel ahhoz, hogy változtass az életeden, csak lehet, hogy még nem látod. Kezdj el végre élni és munkálkodni.

Megoldás: Legyél mindvégig tudatos és elszánt. Neked mi a küldetésed? Fogalmazz meg egy konkrét célt, amit teljesen a magadénak érzel, írd fel egy papírlapra, és tedd egy jól látható helyre. Napjában többször is tekints rá. Ez segítségedre lesz, ha elbizonytalanodnál.

Fotó: Annie Spratt

5. Legyél bátor! Ha félsz szembenézni vele, mi okozza a zűrzavart a lelkedben, nagymamakorodra sem fogod megtudni, hogyan kellene helyesen élni. Szánd rá magad, nézz szembe a helyzettel és változtass rajta, mégha elsőre félelmetesnek is tűnik. Ha az ember saját maga dönt a változás mellet, az kevésbé fájdalmas, mint amikor az élet kényszerít rá. Semmi sem lesz már olyan mint régen. Első hangzásra talán ijesztően hangzik. És ha azt kérdezik, hová lett a józanabbik feled, ne törődj vele!  Te csak magadra halgass, és vidd véghez azt, amit már régen meg kellett volna tenned. 

Megoldás: Higgy önmagadban és az égi vezettetésben.  Tudd, hogy ki szeretnél lenni, mivé szeretnél válni. Végezz önbizalomnövelő gyakorlatokat (ITT), és mondj köszönetet azért amid van.

Fotó: Kris Atomis

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.