5 ok, amiért hálás lehetsz az ellenségeidnek

A Kegyetlen játékokból ismert mondást, miszerint   “Tartsd közel barátaid, de ellenségeid mégközelebb”  átalakítottuk kicsit. Mert miért is ne lehetne, hogy egyáltalán ne legyenek ellenségeink? Illetve csak addig, amíg rá nem jövünk nekünk mit jelentenek… Figyeljük meg, mit taníthatnak nekünk és gondoljuk át, miért akadunk ki annyira, hogy haragot vagy bármilyen más negatív érzelmet érzünk. Egyáltalán miért lehet, hogy ellenségnek címkézzük fel a másik felet? Az alábbi pár dologban biztos, hogy segíthet egy ellenség vagy egy erős negatív érzelmet kiváltó személy.  

Megtanít a saját érzelmeiddel bánni

Egy csalódás, vagy harag valaki irányába a legjobb arra, hogy megfigyeld magad, hogy hogyan kezeled a negatív érzelmeidet. Elnyomod magadban? Vagy ki mered mondani? Egyedül az vált ki érzéseket, ami foglalkoztat. Vajon mi dolgod van a helyzettel? Miért hat rád valami ilyen erősen? Milyen helyzetek váltják ki még ugyanezt az érzést?Meg tudod egyáltalán fogalmazni, mit érzel pontosan?

Erőt adhat

Nem jó, ha az egész életedet egy folyamatos versengésben éled,de néha a versenyszellem jót tesz a motivációdnak. Plusz erőt és energiát kapsz általa, hiszen versenyhelyzetben a maximumot hozod ki magadból és még lehet, hogy kicsit többet is.

 

Legyőzheted félelmeidet

Ha valami olyat mondanak, amit nem tartasz igaznak, fel sem veszed. Igazán akkor érint rosszul egy kritika, akkor támadsz vissza, bántódsz meg, vagy zársz el teljesen, ha te magad is igaznak véled. Ezért egy-egy ilyen rávilágítás segít, hogy megdolgozd magadban a félelmeidet vagy a rossz tulajdonságaidat.

Kihozhatod belőle a legjobbat

A rossz dolgokat pozitívra fordítani az egyik legnagyobb sikerélmény és hihetetlen energiákat szabadíthat fel benned.

Megtanulhatsz jól kommunikálni

Sokszor egy-egy ilyen ellenségeskedés félreértésekből adódik. Az ilyen szituációban segíthet, ha leültök beszélni és lehet kiderül, nem is olyan rossz a helyzet, mint amilyennek elsőre tűnik. A végén még az is lehet, hogy barátok lesztek. A negatív érzelmek éppen addig fontosak, amíg rá nem jövünk, mi miatt alakultak ki bennünk és a felszín alatt hol húzódik az igazi probléma. A kommunikáció sokat segíthet.

Fotó: Joshua Rawson-Harris


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.