Hálanapló

Régóta tervezem, hogy írok a háláról. Szeretném érzékeltetni, milyen fontos is ez a szó az életemben. Hiszem ugyanis, hogy enélkül az ember nem lehet igazán boldog. Optimista ember vagyok. Nehéz letörölni az arcomról a mosolyt. Endorfint szabadít fel, szóval csak ajánlani tudom. Mindenkinek. Optimizmusomból adódik, hogy próbálom az élet és a dolgok pozitív oldalát megfogni. Mindenkit érnek csalódások és mindenkinek van keresztje, amit cipelnie kell. Ez az élet velejárója. Azt viszont, hogy ezekhez hogyan viszonyulsz csak és kizárólag Te döntöd el. Ahogyan ezt már egy régebbi cikkemben ki is fejtettem. (ITT) Hiszen nem mindegy, honnan nézed. Szerintem a sikeres emberek azért sikeresek, mert kitalálnak valamit, ragaszkodnak hozzá és addig mennek, amíg meg nem valósítják. De a sikerhez hozzátartozik a hála is. Megérdemlem a boldogságot? Megérdemlem a sikereimet? Hát persze, hisz megdolgoztam érte. És hogy mi az első érzés, amikor elérek valamit? A hála. Hálát érzek azért, hogy meg tudtam küzdeni a félelmeimmel és a kis démonjaimmal. Hogy kitartottam.  Hogy képes voltam letenni az asztalra mindazt, amit megálmodtam. Hogy volt erőm küzdeni és voltak mellettem emberek, akik hittek bennem.

 

Tartok egy füzetet az ágyam mellett. Esténként pedig mindig szánok öt percet arra, hogy végiggondoljam a napom.

 

Hogy átgondoljam mit és hogyan csináltam ma. Hogy kiemeljem azokat a momentumokat, amik jól sikerültek. Hogy feltétlenül rávilágítsak magamnak arra, mennyi olyan dolog, pillanat, helyzet van az életemben, amiért feltétlenül hálás lehetek.

halanaplo

Először Oprah könyvében olvastam erről. Magával ragadott a gondolat, miért mindig csak a hiányra fókuszálunk?

 

Miért ne lehetne tényleg minden áldott este átgondolnunk azt, mennyi mindenünk van. Talán mert így nem lenne okunk a folyamatos panaszkodásra?

 

Lehet…Hát belekezdtem egy „Hálanapló”-ba. Minden este megfogalmazok 5 olyan dolgot, amiért aznap hálás lehetek. Legyél jó passzban vagy épp rosszabban, biztos lehetsz benne, hogy ez mindkét hangulatodat jó, vagy még jobb irányba mozdítja.

 

Te miért vagy hálás a mai napon?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.