Hogyan engedjem el? – Három egyszerű lépésben megtanulhatod

Elengedni nehéz, legyen szó egy szeretett személyről, párkapcsolatról vagy negatív gondolatról. Mindannyian számtalanszor megkaptuk már: “Ne rágódj rajta, engedd el”. Jó, de hogyan? Egyszerűen hangzik, szeretnéd is, de képtelen vagy rá. És ehhez még az is hozzá tarozik, hogy az ember sokszor a lelke mélyén nem is akarja az elengedést, jóllehet ezt nemcsak magának, de másoknak is megfogadta. Így ingázunk időről időre elengedés és megtartás között. Ha úgy érzed, ez az állapot minden energiádat felemészti, és egyre idegörlőbb a számodra, nem kell tovább ezt tenned magaddal, van megoldás!

Cikkünkben egy különleges módszert mutatunk meg neked, amivel te is képes leszel az elengedésre. És a legjobb benne, hogy azonnal érezni fogod a hatását. 

Az egyetlen előfeltétele annak, hogy ez a módszer nálad is hatékonyan működjön, ha tartózkodsz az előítéletektől és a szíved helyett a fejedre hallgatsz. Hogy miért? Mert végsősoron éppen az okozza a problémát, hogy fejben szeretnéd megoldani ezt az elengedés dolgot. 

Így tanulj meg elengedni 3 lépésben

Előkészületek: Ülj le, helyezd magad kényelembe, vegyél egy-két mély lélegzetet, a szemedet, ha jól esik be is csukhatod, az izmaidat pedig lazítsd el, amennyire csak tudod. 

Első lépés:

Hívd elő magadban azt a személyt, azt a gondolatot, személyt vagy kapcsolatot, amit szeretnél elengedni, és figyeld meg, mit érzel a testedben. Szorít a mellkasod vagy nyomást érzel a gyomrodban? Tedd fel magadnak a kérdést: El tudom fogadni azt az érzést? Figyeld meg, milyen emlékeket társítasz ehhez az érzéshez, és azt is vizsgáld meg magadban, milyen érzelem társul hozzá. 

Második lépés: 

Tedd fel magadnak a kérdést: El tudok fogadni mindent, ami ezzel az érzéssel jár? Közben figyelj az impulzusokra, a belső kényszerekre, amelyek oda vezetnek, hogy az érzéseidet elnyomd, megmásítsd vagy ne éld meg őket. Kérdezd meg magadtól: Képes vagyok ezeket a késztetéseket, érzéseket nem megváltoztatni, hanem elfogadni? Üdvözöld ezeket a késztetéseket, és ahleyett hogy elnyomnád őket, hagyd, hogy ott legyenek veled, majd kérdezd meg magadtól: El tudom fogadni ezekez a késztetéseket? 

Harmadik lépés:

Kérdezd meg magadtól: El tudom engedni mindezt? Mindegy, hogy igennel vagy nemmel válaszoltál, a lényeg, hogy hallgass a megérzéseidre és találj a kérdésedre választ. Ha igennel válaszoltál, akkor jöhet az utolsó kérdés: Mikor tudnám elengedni ezt az érzést, gondolatot vagy személyt? Ha pedig nemmel válaszoltál, akkor sincs semmi gond, kezdd újra az első lépéstől, és egészen addig folytasd ezt így, amíg az érzés teljesen lecsökkent vagy el is tűnt.

Készen állsz? Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.